Herkes kabine değişecek diyor

Son Güncellenme Tarihi: Mart 24, 2021 / 08:26

AK Parti’nin 7. Olağan Kongresi, bugün Ankara Spor Salonu’nda toplanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tek genel başkan adayı olacağı kongrede, yapılacak tüzük değişikliği ile partinin üst karar organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nun (MKYK) üye sayısının artırılması planlanıyor. Erdoğan’ın kongre konuşmasında, “’İnsan Hakları Politika Belgesi”ni açıklaması ve partisinin «2023 vizyonu”na ilişkin mesajlar vermesi bekleniyor. Kongrede görev alacak isimlerle birlikte kabinede değişiklik yapılacağına ise kesin gözüyle bakılıyor.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, kabine değişikliği iddialarına ilişkin olarak “Cumhurbaşkanı yeni bir düzenlemeye gidecektir” dedi. NTV’ye konuşan Ünal, “Değişim konuşulmaya başlayınca kaçınılmaz olarak bir parça değiştiğinde sistemin hepsinde bir hareketlilik oluyor. 2023’e yönelik sadece partiye yönelik değil, ekibinde yeni bir düzenlemeye gidecektir. Önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz” dedi.
Ünal, «Kongrede Türkiye için güven ve istikrar diyeceğiz. Seçilecek kadrolar Türkiye›yi 2023›e taşıyacak» ifadesini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top