Herkes var Soylu yok

Herkes var Soylu yok
Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden resmen çekildiği gün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı Tanıtım Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, “Dün kadına yönelik şiddetle,...

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden resmen çekildiği gün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı Tanıtım Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, “Dün kadına yönelik şiddetle, kadınların insan olarak sahip oldukları haklarını kullanabilmesi konusunda nasıl mücadele ediyorsak bugün de yarın da aynı mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.
“Son günlerde bazı çevreler, bugün, yani 1 Temmuz itibarıyla resmen çekildiğimiz İstanbul Sözleşmesi’ni, kadına yönelik şiddetle mücadelede bir geriye gidiş olarak yansıtmaya çalışıyor” diyen Erdoğan “Bizim kadına yönelik şiddetle mücadelemiz İstanbul Sözleşmesi’yle başlamadığı gibi bu sözleşmeden çekilmeyle de bitecek değildir” ifadesini kullandı.
BEŞ ANA HEDEF…
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı’nın 2021-2025 yıllarını kapsadığını belirten Erdoğan, “Bu çalışma için hazırlıklarımızı 2020 yılı başından beri sürdürüyoruz. Oldukça hacimli bir kitap olarak ortaya çıkan planı, 5 ana hedef, 28 strateji ve 227 faaliyet şeklinde yapılandırdık” dedi.
Erdoğan, kadına şiddetle mücadelede takip edilecek ana başlıkları, mağdurların adalete erişiminin kolaylaştırılması, şiddetle topyekun mücadele anlayışının tüm plan, program ve politikalara yerleştirilmesi, koruyucu ve önleyici hizmetlerin güçlendirilmesi, toplumsal farkındalık ve duyarlılığın artırılması, sistematik, güvenilir, karşılaştırılabilir verilerin toplanması ve yorumlanması olarak özetledi.

HERKES VAR SOYLU YOK

Eylem planı tanıtım toplantısında konuşan Erdoğan, İçişleri Bakanlığı’nın uygulayıcı olduğu birçok projeden bahsetti ama Sedat Peker’in iddialarından bu yana birlikte görüntü vermediği Süleyman Soylu salonda yoktu. Soylu dışında faaliyetlerin muhatabı olan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Fahrettin Altun toplantıda hazır bulundu.

Elmalı utanç davası: İki çocuk devlet korumasına alındı

Antalya’nın Elmalı ilçesinde cinsel istismara uğradığı iddia edilen iki çocuk hakkında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın başvurusu üzerine koruma kararı verildi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Antalya Elmalı’da yargılama süreci devam eden istismar vakasında, mağdur iki çocuğumuz hakkında mahkemeye yaptığımız devlet korumasına alınma talebi kabul edilmiştir. Çocuklarımıza, Bakanlığımıza bağlı bir kuruluşta sağlıklı ve güvenli bir yaşam alanı sağlayacağız” denildi.