Herson Rusların eline geçti, Harkov’da polis merkezi vuruldu

Herson Rusların eline geçti, Harkov’da polis merkezi vuruldu
Ukrayna ordusu, dün sabah saatlerinde Rusya’nın, ülkenin en büyük ikinci şehri Harkov’a havadan asker indirmeye başladığını ve akabinde çatışmalar çıktığını bildirdi. Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarının...

Ukrayna ordusu, dün sabah saatlerinde Rusya’nın, ülkenin en büyük ikinci şehri Harkov’a havadan asker indirmeye başladığını ve akabinde çatışmalar çıktığını bildirdi. 

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarının yoğunlaştığı Harkov’da bir polis merkezi sabah saatlerinde füzeyle vuruldu. Ana caddede bulunan bina, füze saldırısının ardından harabeye döndü.

Ukrayna ordusu, Rus hava indirme birliklerinin yerel saatle 03.00 civarında Harkov’a indiğini duyurdu. Rus askerleriyle Ukrayna ordusu arasında çetin çatışmalar yaşandığı belirtiliyor. Ukrayna Devlet Özel İletişim Ajansı, Rusya'nın askeri bir hastaneye saldırdığını da savundu.

Harkov valisi, Rusya’nın top atışlarında en az 21 kişinin öldüğünü, 112 kişinin yaralandığını açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Tokmak ve Vasiliyevka yerleşim yerlerinin kontrol altına alındığını kaydederek, “Herson şehri kontrol altına alınmıştır. Bölge yönetimiyle Rus ordusu arasında, şehirdeki sosyal altyapıların çalışmaya devam etmesine yönelik müzakereler devam etmektedir” dedi.