Hertz konkordato ilan etti

Hertz konkordato ilan etti
Amerikan araba kiralama devi Hertz konkordato ilan etti. 100 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Hertz, Kovid 19’un seyahat sektörüne vurduğu darbe ve kiralık arabalara talebin azalmasının ardından önceki gece konkordato ilan...

Amerikan araba kiralama devi Hertz konkordato ilan etti. 100 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Hertz, Kovid 19’un seyahat sektörüne vurduğu darbe ve kiralık arabalara talebin azalmasının ardından önceki gece konkordato ilan etti.
4 GÜN ÖNCE ATANAN CEO: ÖNÜMÜZÜ GÖREMİYORUZ
Hertz’in CEO’su Paul Stone konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kovid-19’un işlerimize ne kadar sert bir darbe vurduğunu göz önünde bulundurunca ve ekonomi ile seyahatin ne zaman normale döneceğini bilmediğimizi düşününce uzun bir iyileşme sürecini önlemek için bazı adımlar atmamız gerekiyor” dedi. Stone, iflas anlaşmasından 4 gün önce CEO ilan edilmişti. Hertz, borçlarını yeniden yapılandırdığı süreç içinde faaliyetlerine devam edebilecek. Reuters’ın aktardığına göre Hertz’ün gelirinin büyük bir bölümünü havalimanlarındaki şubelerinden kiralanan arabalar oluşturuyor. Hertz 145 ülkede faaliyet gösteriyor.