Hesap verilebilirlik mekanizması kurulsun

Hesap verilebilirlik mekanizması kurulsun
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, koronavirüs ile mücadele kapsamında, G20 üyesi devletleri, krizden çıkmak için yapıcı ve sonuç odaklı bir yol haritası sunmaya çağırdı.Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, G20...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, koronavirüs ile mücadele kapsamında, G20 üyesi devletleri, krizden çıkmak için yapıcı ve sonuç odaklı bir yol haritası sunmaya çağırdı.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, G20 Dijital Ekonomi Bakanları, Kovid-19 salgınıyla mücadelede dijital ekonomi politikalarının daha etkin kullanımının tartışılması için video konferans yöntemiyle olağanüstü toplandı. Bakan Varank, toplantıda yaptığı konuşmada, küresel ekonominin Büyük Buhran’dan bu yana en kötü yılı yaşayabileceğini ifade ederek, eşi görülmemiş zorlu dönemde küresel iş birliğinin gerekliliğine dikkati çekti. Dünyayı yeniden normale döndürmek için birlikte çalışmanın önemine işaret eden Varank, şu ifadeleri kullandı: “Bu krizden çıkabilmek için yapıcı ve sonuç odaklı bir yol haritası sunmalıyız. Bu dönemde, sorumsuz veya şeffaf davranmayan ülkeler için uluslararası bir hesap verebilirlik mekanizması oluşturmalıyız.”