“Heykelin Sözü” İş Sanat’ta

“Heykelin Sözü” İş Sanat’ta
Heykelin çok daha fazla şey söyleyebilmesini, dilinin zenginleşmesini isteyen Bugay, bu yüzden de ilgisini takıdan kuklaya, sinemadan tiyatroya ve gölge oyununa kadar farklı alanlara yönlendirdi.Saim Bugay’ın heykellere can verme,...

Heykelin çok daha fazla şey söyleyebilmesini, dilinin zenginleşmesini isteyen Bugay, bu yüzden de ilgisini takıdan kuklaya, sinemadan tiyatroya ve gölge oyununa kadar farklı alanlara yönlendirdi.

Saim Bugay’ın heykellere can verme, onları hareketlendirme tutkusunu coşkulu bir maceraya benzeten Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyesi Emre Zeytinoğlu, Saim Bugay’ın sanatını şu sözlerle anlatıyor:

“Gerçekten zor bir iştir; heykeltıraş bir yandan kendi kimliğini savunmakta ve malzemeye hükmetmeye çalışmakta, diğer taraftan da malzemenin öyküsü ona karşı baskın bir kimlik dayatmaktadır. Yani o, malzemeyi biçimlendirirken, malzeme de onu biçimlendirmektedir: Neredeyse vahşi bir mücadele…”

Bugay’ın “Heykelin Sözü” başlıklı sergisi, 19 Mart’a kadar İstanbul Levent’teki İş Kuleleri’nde bulunan Kibele Sanat Galerisi’nde her gün 09.00 – 19.00 saatlerinde ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.