Hibrite niyet Duster’a kısmet!

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 30, 2021 / 10:05

Bursa’da üretilen Clio hibrite 2 yıldır teşvik almak için uğraşan ama bir türlü başarılı olamayan Renault MAİS yönetiminin yüzü yeni Dacia Duster ile güldü. Çünkü otomatik şanzımana da kavuşan yeni Duster’ın tüm versiyonları matrah güncellemesinden yararlanıp %50’lik dilime girdi.

2 yıldır Oyak Renault tarafından Bursa’da üretilen Clio’nun hibrit versiyonunu iç pazarda satabilmek için teşvik almak için çalışan Renault MAİS yönetimi, 13 Ağustos’ta gerçekleşen matrah güncellemesiyle bir kez daha hüsrana uğradı. Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, ne yazık ki Türkiye’de sadece tek bir hibrit modelin teşvikten yararlanabildiğini belirterek, “Biz bu konuda çalışmaya, bastırmaya devam edeceğiz. Teşvik olmadan Türkiye’de üretilen Clio hibriti satabilir miyiz, zor ama ortaklarımızla görüşüyoruz” dedi.
FİYATI 50 BİN TL DÜŞTÜ
Ancak matrah güncellemesi Renault’u bir taraftan üzerken diğer taraftan da sevindirdi. Çünkü Renault’un bünyesindeki Dacia markasının yenilenen ve geçen hafta satışa sunulan başarılı modeli Duster’a adeta bir matrah piyangosu vurmuş oldu. Yepyeni yüzüyle otomatik şanzımana da kavuşan Türkiye’nin en çok satan SUV modeli Duster’ın tüm versiyonları yüzde 50’lik ÖTV diliminde yer alarak Renault yetkililerinin yüzünü güldürdü. Türkiye’nin 2020’de ve bu yılın ilk 7 ayında en çok satan SUV modeli olan Dacia Duster, yeni EDC şanzıman seçeneğiyle performansını daha ileriye taşımış durumda. Tüm versiyonları yüzde 50’lik ÖTV diliminde yer alan yeni modelin fiyatları ise 199 bin lira ile 259 bin 900 lira arasında değişiyor. Eğer matrah güncellemesi yapılmasaydı bir çok versiyonu yüzde 80’lik ÖTV dilimine girip fiyatları 50-55 bin TL artacaktı.
LİDERLİK DEVAM EDECEK
Hem yeni otomatik şanzımanın hem de yüzde 50’lik ÖTV diliminde yer almasının Duster’ın gücüne güç katacağını ifade eden Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, “C-SUV segmenti pazardan aldığı yüzde 19’luk pay ile C-Sedan’dan sonra ülkemizin en büyük segmenti. Büyüme trendini sürdüren ve otomatik vitesin dominant olduğu bu segmentte, 2020’de satışların yüzde 84’ü otomatik şanzıman olarak gerçekleşti. Otomatik şanzımana talebin bu denli yüksek olduğu segmentte Duster, manuel versiyonları ile liderliği elde etti. Dolayısıyla EDC şanzıman Duster’ın elini daha da güçlendirecek. Güçlendirilmiş ve marka kimliğini yansıtan dış tasarım detayları, gelişen teknoloji ve konfor özellikleriyle Yeni Duster ile daha geniş bir kitleye hitap ederek liderliğimizi sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.

Benzin, dizel ve LPG seçenekleri

YENİ Dacia Duster’da benzinli, dizel ve fabrika çıkışlı LPG motor seçenekleri bulunuyor. 1.0 litre TCe 90 beygir (4×2) ve 6 vitesli manuel şanzıman,1.3 litre TCe 150 beygir (4×4) ve 6 vitesli manuel şanzıman, 1.3 litre TCe 150 beygir (4×2) ve 6 vitesli EDC otomatik şanzıman, 1.0 litre ECO-G 100 beygir (4×2) ve 6 vitesli manuel şanzıman, 1.5 litre dCi 115 bg (4×2 veya 4×4) ve 6 vitesli manuel şanzıman. Yenilenen yüzüyle birlikte bir diğer öne çıkan özellik ise LPG deposunun kapasitesi. ECO-G 100 bg seçeneğindeki LPG deposunun kapasitesi yüzde 50 artırılarak 49.8 litreye ulaşmış.

Hem yeni yüz hem yeni renk

RENK skalasına yeni Arizona Turuncu’yu da ekleyen Duster, daha çağdaş bir tasarıma kavuştu. Tasarımdaki değişim, daha gelişmiş bir aerodinamik yapıyla verimliliğe katkı sağlıyor. Yeni Duster, ilk kez Sandero ailesinde kullanılan Dacia marka kimliğinin tasarım unsurlarından yararlanıyor. Ön ve arka farlarda bulunan Y şeklindeki LED ışık imzası, ilk bakışta dikkat çekiyor. Krom görünümlü ön ızgaradaki 3 boyutlu kabartmalar farlarla modern bir bütünlük sağlayarak Duster’ın güçlü karakterine katkıda bulunuyor. Yeni Dacia Duster önden çekişli versiyonda 217 mm ve 4×4 versiyonunda 214 mm yerden yükseklik sunarken, 21 derecelik bir kırılma açısı ile 30 derece yaklaşma açısı sağlıyor. Önden çekişli versiyonda 34 derece ve 4×4 versiyonda 33 derece uzaklaşma açısı gibi niteliklerle sorunsuz bir sürüş sunmaya devam ediyor.

Scroll to Top