‘Hiç merak etmeyin, bu zihniyet gidecek, yeniden adalet gelecek’

‘Hiç merak etmeyin, bu zihniyet gidecek, yeniden adalet gelecek’
İYİ Parti lideri Meral Akşener, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Sedef Kabaş’a destek verdi:“Şiirden hapse giren dünün mağdurlarının, atasözü söyleyenleri hapse atan mağrurlar haline geldiği günlerden geçiyoruz.Nereden...

İYİ Parti lideri Meral Akşener, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Sedef Kabaş’a destek verdi:
“Şiirden hapse giren dünün mağdurlarının, atasözü söyleyenleri hapse atan mağrurlar haline geldiği günlerden geçiyoruz.
Nereden nereye…
Ama az kaldı, hiç merak etmeyin.
Bu zihniyet gidecek, Türkiye’ye yeniden adalet gelecek.

Sedefkabasyalnızdeğildir”

Engin AltaY: Makamı mülkü zanneden…

Engin ALTAY: “Makamı kendi mülkü zanneden önce yargının gırtlağına çöker “
Yaşadıklarımızın özeti budur.

Sedefkabasyalnızdeğildir

Akdeniz: ERDOĞAN DÖNEMİNDE 12 BİN 881 KİŞİ MAHKUM EDİLDİ

Prof. Dr. Yaman Akdeniz: Ahmet Necdet Sezer döneminde 63 kişi mahkum olmuş, Abdullah Gül döneminde 195 kişi mahkum olmuş. Erdoğan döneminde ise 12.881 kişi mahkum olmuş. Şimdilik… Bu arada Sedef Kabaş’ı da tutukladılar. Yazıklar olsun.

GÜVENÇ: 14 OCAK’TAKİ YAYIN AMA TUTUKLAMA RTÜK YAZINCA

Gazeteci Duygu Guvenc: Sizce yargı mı, RTÜK mü yavaş çalıştı? Keza Sedef Kabaş bu sözleri 14 Ocak’taki yayında söylemiş ama tutuklama RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in 21 Ocak paylaşımından sonra geldi.

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici: Evet, Sedef Kabaş tutuklanmasına neden olan sözleri dün akşamki tv programında söylemiş gibi veriliyor haberlerin çoğunda. Ama yanlış. Sedef Kabaş’ın katıldığı Tele1’deki program 14 Ocak’taydı. RTÜK zaten o programı bir haftadır inceliyordu!

Barolar Birliği’nden ‘düşünce özgürlüğü’ hatırlatması

Türkiye Barolar Birliği, kamuoyuna yaptığı duyuru ile “düşünce özgürlüğü”çağrısı yaptı. TBB, gazeteci Sedef Kabaş’ın tutuklanmasıyla ilgili açıklamasında “Önemle ifade edilmelidir ki; kamuoyunu bilgilendirmekle ve kamuoyunun bir görüş oluşturmasına imkan sağlamakla görevli gazetecilerin ifade özgürlüğü söz konusu olduğunda, özgürlük ve hak alanı çok daha geniş bir çerçevede ele alınmaktadır. Keza, politikacıların ve kamuoyuna mâl olmuş kişilerin eleştiriye tahammüllerinin de daha geniş olması beklenmektedir” tespiti yaptı.