“Hiçbir Batı ülkesi beni özgürlüğüme kavuşturmak için pazarlığa girmez”

“Hiçbir Batı ülkesi beni özgürlüğüme kavuşturmak için pazarlığa girmez”
Gezi Parkı davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen iş insanı Osman Kavala, avukatları aracılığıyla BBC Türkçe’nin sorularını yanıtladı. Kavala, Gezi davası sürecinden, cezaevi günlerine pek çok konuda...

Gezi Parkı davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen iş insanı Osman Kavala, avukatları aracılığıyla BBC Türkçe’nin sorularını yanıtladı. Kavala, Gezi davası sürecinden, cezaevi günlerine pek çok konuda açıklamalarda bulundu.
Kavala, cezaevindeki günlerini kitap, gazete ve gelen mektupları okuyarak geçirdiğini belirtti.
Ergenekon davası sürecine destek verdiği ile ilgili eleştirilere yanıt veren Kavala, “Sivil toplum çalışmalarını yakından izlediğim ve derin saygı beslediğim Türkan Saylan’ın evinin aranması benim için bardağı taşıran damla oldu” dedi.

“SEÇİMLERE KADAR BASKICI POLİTİKALAR DEVAM EDECEK”
“Sizce neden Gezi eylemleriyle bir hesaplaşma görüntüsü var?” sorusuna yanıt veren Kavala, “Öyle anlaşılıyor ki seçimlere kadar olan süreçte baskıcı politikalar artarak devam edecek. Böyle bir ortamda Gezi’nin dış güçlerce hükümeti devirmek için sahneye konmuş bir kalkışma olduğu kurgusunun ve bunu teyit eden yargı kararının dış düşman eksenli siyasi söylemi sürdürmek için kullanılacağını tahmin ediyorum” diye konuştu.

‘REHİN’ İDDİALARINA YANIT
İktidar çevreleri ile Batı arasındaki pazarlıklar kapsamında “rehin” tutulduğu yolundaki yorumların hatırlatılması üzerine Kavala, “Tutuklanmam ve cezalandırılmam hukuk kuralları çiğnenerek, yasalarla oynanarak gerçekleşmiş olduğu için rehine olarak görülebilirim. Ancak Gezi davasının bu şekilde sonuçlanması bu sürecin iç siyasetle ilgili olduğunu göstermiş oldu. Ben Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olduğum için hiçbir Batı ülkesi beni özgürlüğüme kavuşturmak için pazarlığa girmez. Devletlerin yükümlülüğü kendi yurttaşlarının can güvenliğini ve özgür yaşama haklarını güvenceye almaktır, kendi yurttaşlarının haksızlığa uğramaması için pazarlık yapabilirler” yanıtını verdi.