‘Hiçbir güç gerçekleri engelleyemez’

‘Hiçbir güç gerçekleri engelleyemez’
MİT mensubunun cenazesine ilişkin haber yaptıkları gerekçesiyle 4 aydır tutuklu olan gazetecilere ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “24 Haziran'da hepimizin gözü o mahkemede olacak. Hiçbir zaman...

MİT mensubunun cenazesine ilişkin haber yaptıkları gerekçesiyle 4 aydır tutuklu olan gazetecilere ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “24 Haziran'da hepimizin gözü o mahkemede olacak. Hiçbir zaman hiçbir güç gerçekleri engelleyemez” dedi.

Gazetecilerin, gazetecilik görevini yerine getirdikleri için hapiste tutulduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Anayasa kitapçığının 28. maddesi bakın ne diyor, ‘Basın hürdür sansür edilemez’ ikinci fıkrasında ise ‘Devlet, basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirlerini alır’… Günümüzde ise devlet, onlar haber yapmasın diye tedbir alıyor, hapse atıyor. Onlar gazetecilik görevlerini evrensel kurallar içinde yerine getirendir.

24 Haziran’da bu altı gazetecimiz yargıcın karşısında olacak, kendilerini doğru haber yaptıkları için savunacak. 24 Haziran’da hepimizin gözü o mahkemede olacak. Hiçbir zaman hiçbir güç gerçekleri engelleyemez.”