Barışcan İğrek

Barışcan İğrek

Hiçbir takım henüz hazır değil

Spor Toto Süper Lig’inde 3. hafta tamamlandı ve transfer sezonunun en sansasyonel takımı olan Beşiktaş da dahil olmak üzere, şampiyonluğa oynayacak olan takımların hiçbiri geride kalan haftalarda taraftarlarını memnun edecek futbolu ortaya koyamadı.
Geçtiğimiz sezonun etkili futbol oynayan ekipleri arasında yer alan Fatih Karagümrük, Sivasspor ve Alanyaspor da, bu sezona istedikleri gibi bir başlangıç yapamadı.
Süper Lig’in ilk iki haftasında 4 puan toplayan Beşiktaş, üçüncü haftada Vodafone Park’ta Fatih Karagümrük ile karşılaştı. Karşılaşmanın ilk devresinde, oynadığı tempolu futbol ile rakibini 1-0 mağlup eden Beşiktaş, puanını 7’ye yükselterek milli maç arasına moralli girdi.
Karşılaşmanın ilk yarısında, mükemmele yakın futbol oynayan bir Beşiktaş takımı vardı sahada. Ayağa pas anlayışını benimseyen, hücum pres yapan, tamamen hücumu düşünen, savunmada da az pozisyon veren bir görüntü ortaya koydular. Nitekim, etkili oyunlarının meyvesini 30.dakikada Alex Teixeira’nın attığı enfes golle aldılar ve ilk yarı sonunda soyunma odasına 1-0’lık üstünlükle girdiler.
İkinci yarı başladıktan kısa bir süre sonra, 48.dakikada Beşiktaş›ın yeni transferi Salih Uçan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Bu dakikadan sonra Beşiktaş oyunu kendi yarı sahasında kabullenmeye, Karagümrük takımı ise daha çok adamla Beşiktaş›ın üstüne gelmeye başladı. Ancak, Karagümrük takımının istek ve arzusu o kadar düşüktü ki, skoru kendilerine çevirecek golleri bir türlü bulamadılar. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, Beşiktaş Fatih Karagümrük’ü 1-0’lık skorla mağlup etti ve puanını 7’ye yükseltti.
Yeni teknik direktörü Vitor Pereira ile Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi’ne güzel bir başlangıç yapan Fenerbahçe, Süper Lig’in 3.haftasında Altay ile karşı karşıya geldi.
Karşılaşmanın ilk devresinde, iki takım da birbirini zorlayacak pozisyonları üretemediler. Daha çok, orta saha mücadelesi şeklinde geçen bir ilk yarı oynandı. İkinci yarıda, oyunun mutlak hakimi Fenerbahçe idi diyebiliriz. Bu oyunlarının ödülünü de, 51.dakikada Ferdi Kadıoğlu ve 55.dakikada Enner Valencia’nın attığı gollerle aldılar. Özellikle, ilk gol öncesi Ferdi Kadıoğlu’nun verdiği mücadeleyi çok beğendim. Müthiş bir inatçılık ve direnç ile topu kazandı ve etkili bir şutla takımını öne geçiren golü attı. Karşılaşmayı 2-0’lık skorla kazanan Fenerbahçe, üç maçtan 9 puan toplayarak, Süper Lig’e son yılların en iyi başlangıcını yapmış oldu.
Üçüncü haftanın bir başka dikkat çeken maçı Kasımpaşa ile Galatasaray arasında oynandı.
32.dakikada Cicaldau ve 38.dakikada Kerem Aktürkoğlu ile ilk 40 dakikada 2-0 öne geçen Galatasaray; 45+2.dakikada Jorgensen ve 66. dakikada Umut Bozok’un attığı gollere engel olamadı ve karşılaşma 2-2’lik beraberlikle sona erdi. Bu sonuçla birlikte Galatasaray puanını 7’ye, Kasımpaşa puanını 5’e yükseltti. Bu maç ile ilgili yorumlarımın büyük bölümünü Kasımpaşa’ya ayırmak istiyorum. Özellikle karşılaşmanın ikinci yarısında, bana göre çok etkili bir oyun oynadılar. Savunmadan hücuma hızlı bir şekilde çıktılar, ayağa pas oyununu benimsediler, kontra atakları iyi oynadılar. Takımda Hajradinovic gibi lider bir 10 numara var. Pas trafiklerini çok iyi yönetiyor. Galatasaray ise geçtiğimiz sezonların aksine, bu transfer sezonunda Sacha Boey, Van Aanholt, Olimpiu Morutan,Victor Nelsson gibi geleceğe yönelik transferlere yöneldiler. Ancak Sacha Boey dışındaki transferler, bana göre Galatasaray gibi büyük hedeflere oynayan bir kulübün oyuncuları değiller.
Sonuç olarak, Süper Lig’de ilk üç hafta geride kaldı. Bu süreçte son şampiyon Beşiktaş dahil, hiçbir takım lige hazır bir görüntü ortaya koyamadı.
Önümüzde 2 haftalık milli maç arası var. Transfer sezonu da 7 Eylül›de sona eriyor.
Milli maç arasında tüm takımlar transferlerini tamamlayıp, tam kadro halinde ve verimli bir hazırlık dönemi geçirirlerse, daha heyecanlı ve kaliteli bir lig izleyebileceğimizi düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Barışcan İğrek Arşivi