‘Hırsıza sahip çıkıyorlar’

‘Hırsıza sahip çıkıyorlar’
Türkiye’nin döviz sıkıntısında yaşadığı problemin nedeninin kötü ekonomi politikalarından kaynaklandığını söyleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, israfın durdurulması gerektiğine işaret etti. Karamollaoğlu,...

Türkiye’nin döviz sıkıntısında yaşadığı problemin nedeninin kötü ekonomi politikalarından kaynaklandığını söyleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, israfın durdurulması gerektiğine işaret etti. Karamollaoğlu, “Rüşveti kural haline getirdiler, hırsıza sahip çıkıyorlar” dedi.

Karar TV’de soruları yanıtlayan Karamollaoğlu, “Türkiye'nin kaynak üretmeye ihtiyacı var. İsraf, yolsuzluk ve rüşvet durdurulmalı. Türkiye'nin insan potansiyeli var fakat bu insanlar doğru, düzgün bilgiye sahip değiller. Türkiye'de eğitim sistemini, vasıflı insanlar yetiştirecek şekilde düzenlemeliyiz. Bir de Türkiye'den giden iş adamları yeniden geri döndürmeliyiz” ifadelerini kullandı:

Karamollaoğlu’nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Türkiye'nin şu an iki ciddi problemi var; birincisi teknoloji. Bunun nedeni de döviz sıkıntısıdır. Döviz sıkıntısının nedeni de kötü ekonomi politikalarıdır. Önce israf durdurulmalı, ancak güven telkini ile Türkiye'ye yatırım gelir.

Hiçbir zaman bu iktidar, likayata önem vermedi. Kendi kafalarındaki normlara göre devleti yönetiyorlar. Yol yatırımlarına ağırlık verdiler; başta alınan kararlar yanlıştı. Yani hedef yanlıştı. Devlet, patates satmaya kalktı ise daha da ekonomi düzelmez.