Hırvatistan dünya üçüncüsü

Hırvatistan dünya üçüncüsü
Fas'ı 2-1 mağlup eden Hırvatistan, 2022 Dünya Kupası'nı üçüncülükle tamamlandı. Dünya dördüncüsü olan Fas ise turnuva tarihinde derece yapan ilk Afrika takımı oldu.Grup etabında da kozlarını paylaşan iki ekip o maçta...

Fas'ı 2-1 mağlup eden Hırvatistan, 2022 Dünya Kupası'nı üçüncülükle tamamlandı. Dünya dördüncüsü olan Fas ise turnuva tarihinde derece yapan ilk Afrika takımı oldu.
Grup etabında da kozlarını paylaşan iki ekip o maçta 0-0 berabere kalırken üçüncülük maçının galibi Hırvatistan oldu.
Mücadele erken gollerle başladı. Henüz 7. dakikada Hırvatistan yıldız savunmacısı Gvardiol'un golüyle 1-0 öne geçti.
Hırvatistan'ın golünden yalnızca 2 dakika sonra Fas karşılık verdi. 9. dakikada Achraf Dari topu filelere gönderdi ve skor 1-1'e geldi.

  1. dakikada bu kez Hırvatistan adına sahneye çıkan isi Mislav Orsic oldu ve Hırvatlar soyunma odasına 2-1 önde girdi.
    Kalan sürede skor değişmedi ve Hırvatistan, Fas'ı 2-1 yenerek dünya üçüncüsü oldu.
    Hırvatistan böylece Dünya Kupası tarihindeki ikinci üçüncülüğünü elde etmiş oldu. 1998 Dünya Kupası'nda Hollanda'yı 2-1 mağlup edip dünya üçüncüsü olmuşlardı. 2018 Dünya Kupası'nda da final oynayan ve turnuvayı ikinci bitiren Hırvatistan, bugüne kadar katıldığı 6 turnuvanın 3'ünde gruptan çıkamadı. Gruptan çıktığı üç turnuvada ise derece kazanmayı başardı.
    2022 Dünya Kupası'nın sürpriz ekibi Fas, turnuvayı dünya dördüncüsü olarak tamamladı. Turnuva tarihinde yarı final oynayan ilk Afrika takımı olan Fas aynı zamanda dereceye giren ilk Afrika takımı unvanının da sahibi oldu.