HOLLANDA KISITLAMALARI YENİDEN BAŞLATTI

HOLLANDA KISITLAMALARI YENİDEN BAŞLATTI
Avrupa genelinde koronavirüs vakalarındaki keskin artış nedeniyle önlemler sıkılaştırılıyor. Çekya üç hafta sürecek bir sınırlama sürecine başladı. Buna göre süre boyunca okullar, barlar ve kulüpler kapalı olacak. Hollanda...

Avrupa genelinde koronavirüs vakalarındaki keskin artış nedeniyle önlemler sıkılaştırılıyor. Çekya üç hafta sürecek bir sınırlama sürecine başladı. Buna göre süre boyunca okullar, barlar ve kulüpler kapalı olacak. Hollanda da kısmi sınırlama uygulayan ülkeler arasında. Ülkede, kamuya açık kapalı alanlarda maske zorunluluğu getirildi ve kafe, bar, restoranlar 1 ay süreyle kapatıldı. Oteller yasaktan muaf tutuldu.
İngiltere’de de Başbakan Boris Johnson’ın açıkladığı üç aşamalı koronavirüsle mücadele planı yürürlüğe girdi. Buna göre, ‘çok yüksek’ alarm seviyesinde olan yerlerde barların ve pubların kapatılması ve düğünlerin yasaklanması gibi tecrit önlemleri uygulanacak.
FRANSA’DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI
Fransa’da ise yeniden tırmanışa geçen Covid-19 vakalarındaki artış nedeniyle hükümet ‘acil durum’ ilan etme kararı aldı. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, başkent Paris ile birlikte 8 büyük kentte cumartesiden itibaren akşam 21:00 ile sabah 06:00 arasında sokağa çıkma yasağı ilan etti. Yasak en az dört hafta boyunca yürürlükte kalacak ve tekrar uzatılabilecek. Macron ayrıca, yasaktan etkilenecek işletmelere ekonomik destek vereceklerini duyurdu.