Hollanda risk grubundakileri aşılıyor

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 26, 2022 / 12:12

Hollanda’da risk grubundaki bireyler için maymun çiçeği virüsüne karşı aşılamaların başladığı bildirildi.

Hollanda Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsünden (RIVM) yapılan açıklamada, Amsterdam ve Lahey Belediyelerindeki sağlık merkezlerinde maymun çiçeği virüsüne karşı ilk aşılamaların başladığı belirtildi.

Amsterdam’daki merkezde ilk gün 50, sonraki her gün 100 kişinin maymun çiçeği virüsü aşılamalarının yapılacağına değinilen açıklamada, aşı için davet edilen 32 bin kişinin büyük çoğunluğunu erkek erkeğe ilişki yaşayanlar ve trans bireylerin oluşturduğu kaydedildi.

Açıklamada, aşının iki doz halinde uygulanacağı, ikinci dozun ilkinden dört hafta sonra yapılacağı bildirildi.

Danimarkalı Bavarian Nordic firması tarafından geliştirilen ve Avrupa Birliği İlaç Ajansı (EMA) tarafından onaylanan Imvanex aşısının kullanıldığı Hollanda’da toplam 70 bin maymun çiçeği aşısı bulunduğu vurgulandı.

RIVM’in 21 Temmuz’da açıkladığı verilere göre, Hollanda’da 712 kişide maymun çiçeği virüsü tespit edildi.

Hindistan’ın başkenti Delhi’de, yakın bir zamanda yurt dışı seyahat geçmişi olmayan 34 yaşındaki bir erkekte maymun çiçeği virüsü tespit edildi. Ülkede vaka sayısı dörde yükseldi. Federal Sağlık Bakanlığı Delhi yönetiminden, bu kişinin temas ettiği kişileri saptamasını istedi. Merkezi hükümet ayrıca tüm eyaletlerden, vakaları yakından izlemelerini talep etti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top