Hollanda’da işkence konteyneri

Hollanda’da işkence konteyneri
Hollanda polisi, hücre ve işkence odasına dönüştürülen 7 konteyner ele geçirdiYedi konteynerle ilgili olarak altı kişiyi tutuklanırken, Hollanda polisi zanlıların izini şifreli telefonlardaki yazışmalarına sızarak sürdüklerini...

Hollanda polisi, hücre ve işkence odasına dönüştürülen 7 konteyner ele geçirdi
Yedi konteynerle ilgili olarak altı kişiyi tutuklanırken, Hollanda polisi zanlıların izini şifreli telefonlardaki yazışmalarına sızarak sürdüklerini duyurdu.
Belçika sınırına yakın bir bölgede ele geçirilen ses yalıtımlı yedi konteynerden altısının kişilerin hapsedilebileceği birer hücreye dönüştürüldüğü belirtilirken bir konteynerin ise işkence odası haline getirildiği anlaşıldı. Konteynerlerde dişçi koltuğunun yanı sıra, pense, neşter ve kelepçe gibi aletler de ele geçirildi.
Polis ele geçirilen aletlerin baskı oluşturmak ve işkence yapmak amacıyla kullanılma ihtimalinin yüksek olduğunu doğruladı.
EncroChat mesajlarındaki bilgiler ve konteynerlere ilişkin fotoğraflar sayesinde olaydan haberdar olduğunu açıklayan polis yetkilileri, mesajlarda depodan “tedavi odası” diye bahsedildiğini belirtti.
Mesajlar potansiyel kurbanların da kimliklerinin açığa çıkmasına yardımcı oldu. Polis bu kişileri güvenli bir yere sığınmaları konusunda uyardıklarını belirtti.
Operasyonlarda yüzlerce zanlının yakalandığı, on binlerce kilo uyuşturucu madde ve onlarca silahın ele geçirildiği bildirildi.