Hollywood yıldızları sesini yitirdi

Hollywood yıldızları sesini yitirdi
Ünlü Hollywood yıldızlarının sesi olarak da tanınan sanatçı Sungun Babacan, 64 yaşında hayatını kaybetti.Sanatçının ölümünü Twitter’da, Seslendirme Kadroları adlı bir hesap duyurdu. Babacan bir süredir rahatsızlığı...

Ünlü Hollywood yıldızlarının sesi olarak da tanınan sanatçı Sungun Babacan, 64 yaşında hayatını kaybetti.

Sanatçının ölümünü Twitter’da, Seslendirme Kadroları adlı bir hesap duyurdu. Babacan bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu.

Babacan, dün Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Törene, Derya Baykal ve Yekta Kopan’ın da aralarında olduğu sanatçı dostları katıldı.


Oyuncular Sendikası, Twitter hesabından, “Seslendirme mesleğinin efsane isimlerinden, değerli ustamız ve üyemiz Sungun Babacan’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesi başta olmak üzere tüm sevenlerinin ve seslendirme camiamızın başı sağ olsun” açıklamasını yaptı.

Meslek yaşamına Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’nda (TRT) seslendirme yaparak başlayan Babacan, 1980’li yılların ortalarında Sungun Babacan’ın başlıca seslendirme çalışmaları, Christian Bale / Batman Begins, Christopher Reeve / Superman, Tom Hanks / Forrest Gump, Tom Cruise / Mission: Impossible ve John Travolta / Pulp Fiction oldu.