Hoşdere’den ABD’ye ilk otobüs ihracatı!

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 8, 2021 / 15:07

Kuzey Amerika pazarına özel olarak geliştirilen yeni Tourrider, Mercedes-Benz Türk’ün Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilip ihraç edilmeye başlandı. Yeni Tourrider, Mercedes-Benz markası olarak Amerika pazarı için Hoşdere’de üretilen ilk otobüs olmasının yanında, fabrikanın paslanmaz çelikten ürettiği ilk otobüs unvanını da kazanıyor.

Yeni Tourrider’ın AR-GE çalışmalarının da büyük kısmı Türkiye’de gerçekleşti. Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, sadece üretimle sınırlı kalmayıp otobüsün AR-GE faaliyetlerinde de önemli sorumluluklar üstlendiklerini belirttti.

İSTİKRARIN SEMBOLÜ OLDUK
Sülün, “Daimler dünyasında Avrupa’da en fazla otobüs üreten ve aynı zamanda AR-GE faaliyetlerinde de kapsamlı yol testlerini gerçekleştiren fabrikamız, ülkemizde istikrarın sembollerinden biri oldu. Üretimin yanında ürün geliştirme ve teknoloji alanlarına da önemli yatırımlar yaparak pek çok ilke imza atıyoruz ve tüm dünyaya mühendislik ihraç ediyoruz. Bugüne kadar aldığımız sorumlulukları başarıyla yerine getirerek hem yerel hem de küresel olarak yeni görevlerle yolculuğumuzu sürdürmeye devam ediyoruz.” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top