Hovarda Trabzon!

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 3, 2021 / 18:33

Trabzonspor, Kayserispor deplasmanına sıkıntılı gitti. Zira Bordo Mavililerin savunması “yamalı bohça” gibi oldu. Antrenmanda bile yan yana oynamayan Edgar Le ile Ahmet Can ikilisi stoperde görev aldı. Vitor Hugo ile Hüseyin Türkmen’in kart cezaları, Denswil’in de hazır olmaması teknik direktör Avcı’nın elini kolunu bağladı. Milli takıma seçilen Berat’ın yedek kulübesinde yer alması Milli takımlar sorumlusu Kuntz’a mesaj gibiydi! Belli ki bir iletişim eksikliği var. Avcı, Milli takım sevinci yaşayan Abdülkadir Ömür ile Berat’ı hamle oyuncusu olarak kullandı.

Savunma zaaflarını dikkate alan Avcı oyun planını oyunu rakip alana yıkma üzerine yaptı.. Gervinho, Cornelius, Nwakaeme, Hamsik ve Bakasetas gibi oyuncularla ev sahibi takımı sahasına hapsedip gol bulma düşüncesindeydi. İstediğini 12.dakikada aldı. Cornelius ve Nwakaeme son vuruşlarda biraz dikkatli olsalar ilk yarı maç biterdi. Direğe vuran iki top, kaçan goller “atamayana atarlar” kuralını işletti. Trabzonspor’un solundaki zaafı bilen teknik direktör Hikmet Karaman bu alanı kendi adına verimli kullandı. Emrah Başsan futbol kariyerinde ilk kafa golünü filelere gönderdi. İlk yarının bitimine 4 dakika kala yenen bu gol iki teknik adamı soyunma odasına kafalarında yeni hamle arayışlarıyla gönderdi. Kayserispor umutlandı. Trabzonspor kaçırdıkları ile saç baş yoldurdu.

İkinci yarıya her iki takım da aynı futbol iştahı ile başladı. Avcı oyundan memnun kalmadığı için iki değişiklik birden yaptı ve hamleler golü getirdi. Abdülkadir Ömür ve Yusuf Sarı oyuna girerken Siopis ve Gervinho kulübeye çekildi. Ömür’ün pasını Uğur elle kesince hakem penaltı noktasını gösterdi. Günün başarılı ismi Bakasetas topu ikinci kez filelere gönderdi. Skor üstünlüğü yakalayan Trabzonspor rakibini moralman çökertecek farkı artıracak golü bulamayınca ev sahibi takımı hep oyunda tuttu. İşin doğrusu başına sıkıntı aldı. Avcı tehlikeyi sezdiği için ikinci kulübe hamlesini yaptı. Cornelius ve Bakasetas’ı çıkartıp Berat ve Djaniny sahaya sürüldü. Düşünce doğruydu. Kayserispor savunmasının riskler aldığı dakikalarda Djaniny iş yapardı. O pozisyonları da yakaladı. Djaniny azıcık ciddi olsa takımını rahatlatacak golü atabilirdi. Trabzonspor bir düzine gol kaçırdığı karşılamada öldü öldü dirildi.

Oyuncuların bireysel performanslarına gelince; Nwakaeme sezon başından bu yana oynadığı müsabakaların toplamı kadar boş alan buldu. Bu maçta imzasını atacağı futbol oynamaması beni şaşırttı. Siopis vasat kaldı. Bakasetas ve Edgar görevini mükemmel yaptı. Genç Ahmetcan İsmail’den faydalı işlere imza attı. İsmail devre arasında otobüs bileti almış yolcu gibi. Cornelius, Djaniny ve Gervinho şapkalarını önlerine koyup düşünmeli. Hamsik gibi bir yıldız oyuncunun hakem atışında en az iki oyuncuya değmesi gerektiğini bilmemesi komik oldu. Yusuf Sarı’nın neyin peşinde olduğunu anlamıyorum. Bu kadar şans bulup futbolunu bir vites büyütemedi.
Bu kadar gol hovardalığı taraftarı hasta eder..
Benden söylemesi…

Cevat Kol

1965 yılında Trabzon’un sürmene ilçesinde doğdu. 1982 yılında Trabzon Endüstri Meslek lisesini bitirdi. 1983 yılında Kuzey haber gazetesinde meleğe adım attı. Haber,Fotoğraf ve Röportaj dallarında 20’ye yakın ödül aldı. 1987 yılında Sabah gazetesinde Ulusal basına adım attı. 1998 yılında Star gazetesine transfer oldu. 2007 yılında ise eski yuvasına geri dönerek Sabah ve Fotomaç’ta spor muhabiri olarak görevine devam etti. Halen bu görevi sürdüren Cevat Kol 2011 yılında ise Tsyd Trabzon şube başkanlığına seçildi. Nuray hanımla evli olan Kol’un iki erkek ve bir kız 3 çocuk babası.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top