Hrant Dink’in hayatı film oluyor

Hrant Dink’in hayatı film oluyor
“Evet kendimi bir güvercinin ruh tedirginliği içinde görebilirim, ama biliyorum ki bu ülkede insanlar güvercinlere dokunmaz” diyen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, 19 Ocak 2007’de arkasından sıkılan kurşunla...

“Evet kendimi bir güvercinin ruh tedirginliği içinde görebilirim, ama biliyorum ki bu ülkede insanlar güvercinlere dokunmaz” diyen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, 19 Ocak 2007’de arkasından sıkılan kurşunla hayatını kaybetti.

Şişli Halaskârgazi Caddesi üzerinde uğradığı silahlı saldırıda öldürülen gazeteci Hrant Dink’in hayatı beyazperdeye geliyor. Senaryosunu yönetmen, şair ve senarist Barış Pirhasan’ın kaleme aldığı filmi O3 Medya çekecek.

Filme ilişkin haberi müzisyen Sina Koloğlu, twitter hesabından duyurdu. Çekimlerin 2024’te başlayacağını duyuran Koloğlu, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
“Kulağıma gelen senaryo çalışmaları bitti ve yapım şirketine teslim edildi. Filmin yönetmeni de bana gelen bilgilere göre Zeynep Günay olacak. Yapım tarafının çalışmaları büyük bir titizlikle sürdürdüğü bilgisi geldi.”