HSBC’ye koronavirüs darbesi: 35 bin çalışanını işten çıkarak

HSBC’ye koronavirüs darbesi: 35 bin çalışanını işten çıkarak
Avrupa’nın en büyük bankası HSCB, vergi öncesi kar raporunda sadece 4.3 milyar dolar gelir açıkladı. Geçen yılın aynı döneminde gelir miktarı 12.4 milyar dolardı.Britanya'nın çok uluslu bankası, koronavirüs pandemisi nedeniyle...

Avrupa’nın en büyük bankası HSCB, vergi öncesi kar raporunda sadece 4.3 milyar dolar gelir açıkladı. Geçen yılın aynı döneminde gelir miktarı 12.4 milyar dolardı.

Britanya'nın çok uluslu bankası, koronavirüs pandemisi nedeniyle geri ödeme alamayacağı kredilerin miktarının 13 milyar dolara ulaşabileceğini duyurdu. Banka, yüzde 65'lik kar kaybına uğramasına ilişkin şubatta açıkladığı yeniden yapılanma planlarına hız vereceğini de ilan etti. Bu da 235 bin çalışanından 35 binini işten çıkarma planlarının hayata geçmesi anlamına geliyor. Özellikle Asya'da çok aktif olan bankanın işten çıkarmalarının en az 1000'inin Britanya'da gerçekleşmesi bekleniyor. HSBC, Pekin'in yaptırımına uğramamak amacıyla Çin yönetiminin Hong Kong için çıkardığı ulusal güvenlik yasasına destek açıklayınca, ABD yönetiminin şimşeklerini çekmişti.