HÜDA PAR’dan “yemin metni” çıkışı: Doğru değil, değiştirilmesi lazım

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 25, 2023 / 06:54

AKP listelerinden milletvekili seçilen HÜDA PAR’lı Serkan Ramanlı’nın Meclis yeminiyle ilgili sözleri tartışma konusu oldu. Yemin metninin değiştirilmesi gerektiğini belirten Ramanlı, “Biz yemin metninin doğru bir metin olduğunu düşünmüyoruz, hiç kimse bir ideoloji üzerine yemin etmemelidir.” dedi.

14 Mayıs’ta gerçekleştirilen milletvekili seçimlerinde AKP listelerinden TBMM’ye girmeye hak kazanan HÜDA PAR milletvekili Serkan Ramanlı’nın Meclis yemini ile ilgili sözleri dikkat çekti. Ramanlı, yemin metninin doğru olmadığını ve değiştirilmesi gerektiğini savundu.

“Doğru bir metin değil”

Ramanlı,”O yemin metni doğru bir metin mi? Bana göre değil. Nasıl ki çocuklarımıza yıllarca bir ideoloji üzerine, varlığını armağan etmek üzerinden bir metin okutuldu her sabahın köründe. Nasıl ki yanlıştı, nasıl ki o yanlıştan dönüldü. Biz parti programımıza da yazdık yemin metni değiştirilmelidir. Biz o yemin metninin doğru bir metin olduğunu düşünmüyoruz.” dedi.

“CHP’nin altı oku üzerine niye yemin ediyorum”

Ramanlı sözlerine şöyle devam etti: “Hiç kimse bir ideoloji üzerine yemin etmemelidir. Ben CHP’li değilim. CHP’nin altı oku üzerine ben niye yemin ediyorum. Biz diyoruz ki bütün ideolojilerden insanlar sıyrılsın.”

“Buradan kimseye ekmek çıkmaz”

Sözlerinin cımbızlandığını belirten Ramanlı yeni bir açıklama yaparak, “Milletvekili yemini konusunda hiçbir tereddüt yok. Herkes kurallara uymak zorunda. Biz de uyacağız. Kimse boşuna algı peşinde koşmasın. Buradan kimseye ekmek çıkmaz.” ifadelerini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top