‘Hukuk haktır’

‘Hukuk haktır’
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yargıtay’ın Kaftancıoğlu kararına, sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Yavaş, “Bir saat adaletle hükmetmek, bin sene ibadet etmekten daha hayırlıdır. Sayın Canan Kaftancıoğlu’na...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yargıtay’ın Kaftancıoğlu kararına, sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Yavaş, “Bir saat adaletle hükmetmek, bin sene ibadet etmekten daha hayırlıdır. Sayın Canan Kaftancıoğlu’na verilen karar vicdanlarda hukukun değişmez evrensel ilkeleriyle değil, maalesef siyasetle yer etti. Hukuk haktır. Gençlerimize bırakacağımız en büyük miras adaletle hükmetmektir” dedi.

CANAN SİZDEN KORKMAZ

TİP Milletvekili Ahmet Şık, Yargıtay’ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu kararı hakkında, “Size yenilgiyi tattıran herkesten olduğu gibi Canan Kaftancıoğlu’ndan da intikam almaya çalışıyorsunuz ama Canan sizden korkmaz” dedi. Şık konuşmasını, “Hepinizle hesaplaşacağız! Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet” diyerek bitirdi.

BİR DESTEK DE BAŞAK DEMİRTAŞ'TAN: SENİNLEYİM CANAN

Edirne Cezaevi’nden tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş da Canan Kaftancıoğlu’na destek vererek “ Seninleyim Canan” dedi.

Demirtaş’ın mesajı şöyle: Siyasi yollarla yenemedikleri herkesi, siyaset ve hukuk dışı yollarla yenmeye çalışıyorlar. Bunu başarıp başaramayacakları bizlere bağlı. İnanıyorum ki başaramayacaklar! Seninleyim Canan.

ÖMER ÇELİK YARGI KARARLARINDAN ERDOĞAN'IN SORUMLU TUTULMASINA ŞAŞIRDI

Partisinin MYK toplantısından sonra açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bir soru üzerine CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki Yargıtay kararını değerlendirdi.

Çelik, “Karar yayınlanır yayınlanmaz sosyal medyadan cumhurbaşkanımızı ve partimizi suçlamaya başladılar. Bu meselede dosyanın içeriğini bilmiyoruz, onlar da bilmiyor… Hangi karar çıkarsa çıksın bundan cumhurbaşkanını sorumlu tutuyorlar. Bazı davaları Yargıtay bozmuş bazılarını onaylamış, bunlara bakmak lazım. Yargı kararını herkes kendi zaviyesinden bakarak değerlendirecektir” dedi.