Hukuksuz tutuklamalara basın alet ediliyor

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 24, 2020 / 12:15

Tutuklu gazeteciler; OdaTV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Sorumlu Haber Müdürü ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Terkoğlu’un avukatları sosyal medyadan Hürriyet Gazetesi’nin “MİT şehidini ifşa eden görüntülerin kaynağı ortaya çıktı” başlıklı haberiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Haberde Şehit MİT mensubu ve cenazesine katılan meslektaşlarının kimliklerinin ifşa edilmesiyle ilgili soruşturmada, görüntülerin kaynağına ulaşıldığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada, MİT şehidi ve mensuplarının görüntülendiği fotoğrafların, Akhisar Belediyesi Basın Birimi’nde görevli E.E. tarafından çekildiği ortaya çıktığı, ifadesi alınan E.E., MİT şehidinin cenazesinde fotoğrafları kendisinin çektiğini, Oda TV muhabiri şüpheli Hülya Kılınç’ın kendisinden bu fotoğrafları istediğini, sadece inceleyeceğini düşündüğü için gönderdiğini öne sürdüğüne yer verildi. Haberde E.E.’nin ifadesinde, “Şehidin MİT mensubu olduğunu bilseydim fotoğrafları kesinlikle göndermezdim. Şehidi TSK mensubu olarak bildiğim ve sadece incelemek için istediği için 2 fotoğrafı Hülya Kılınç’a gönderdim” dediği ifade edildi.
Avukat Ersöz “Biz bu filmi 10 sene öncede görmüştük: Avukatlara verilmeyen ifade tutanaklarını gazetelerden okuyoruz. Kısıtlama Kararı olan dosyada kimin, ne için “servis” ettiğinin farkındayız. Amacın algı yaratmak olduğunu biliyoruz. Bizi dünkü çocuk sanmayın!” ifadesini kullandı.
Ersöz’ün diğer paylaşımı da şöyle oldu: “Gazetecilerin, cezaevinde olmasının “hukuki” dayanağı yok. Yapılan “yanlı haberler” algı yönetimine hizmet ediyor ve tartışmayı “tutuklu gazeteciler” sorunu olmaktan çıkarmayı amaçlıyor. Buna da sözde basın alet ediliyor! Geçmişte de sergilenen bu operasyona sessiz kalmayacağız!”
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ
Avulat Akalın ise “Bunun hakkında da suç duyurusunda bulunacağımız bilinsin. FETÖ de de bu şekilde basın üzerinden operasyon çekiyordu, görülüyor ki değişen sadece kişiler” dedi.
Akalın’ın paylaşımı özetle şöyle: Odatv’de yer alan şehit Mit mensubu haberindeki fotoğrafların bir kısmının, yerel bir basın mensubu tarafından çekildiği ortaya çıkmış, bu kişinin ifadesi alınmış ve isabetli bir şekilde bu kişi tutuklanmamıştır… Dolayısıyla, Barış’lar ve Hülya Kılınç hakkındaki tutuklama kararında yer alan; “bu fotoğrafları çekenlerin kaçabileceği veya baskı altına alınabileceği” şeklindeki haksız tutuklama gerekçesi de ortadan kalkmıştır. Bu nedenle derhal tahliyeleri gerekir. Hürriyet’te yer alan haberde, şehidin tabutu taşınırken fotoğrafta görünen kişilerin, Mit mensubu olduklarının tespit edildiği iması yer almaktadır. Ancak OdaTv haberinde bu fotoğraftakilerin Mit mensubu oldukları kesinlikle iddia edilmemiştir. Belli ki Savcılık tarafından maksatsız bir şekilde böyle bir tespit yapılmış ve Hürriyet’e bu da servis edilmiştir. Bu durumda o kişilerin (hangileri ise) Mit mensubu oldukları Hürriyet’in haberi sonrası ifşa olmuştur, tekrar bravo.“

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top