Hukuksuzluk kapıya dayandı

Hukuksuzluk kapıya dayandı
Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eyleme katılan bir öğrenciyi arayan polisler, Yeldeğirmeni Mahallesi Muhtarı Sultan Aksu Kütük’ün evini bastı. Aksu yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 10 polis evimizi bastı. Eşim zorla yere...

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eyleme katılan bir öğrenciyi arayan polisler, Yeldeğirmeni Mahallesi Muhtarı Sultan Aksu Kütük’ün evini bastı. Aksu yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 10 polis evimizi bastı. Eşim zorla yere yatırıldı, beni de yere yatmam için çok defa uyardılar. O sırada çocuğum uyanmış, yataktan ağlayarak olup bitenleri izliyordu. Buna rağmen yanına yaklaşmama izin verilmedi” dedi.


Boğaziçi Üniversitesi’ne yeni atanan rektörle ilgili protestoya katılanlara yönelik gözaltılarda, İstanbul’un Kadıköy ilçesine bağlı Yeldeğirmeni (Rasimpaşa) Mahallesi’nin muhtarı Sultan Aksu Kütük’ün evi basıldı.
Aksu’nun kardeşi ve Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, polislerin Sultan Aksu’yu yere yatırarak tehdit ettiğini ve öğrencilerden birini sorduğunu aktardı.
Başaran Aksu, “Bu sabah (dün) Yeldeğirmeni Muhtarı kardeşim Sultan Aksu, eşi ve 7 yaşındaki kızının yaşadığı evi polislerce basılıyor. Yere yatırılıyorlar, tehditlerle Boğaziçi Üniversitesi eylemine katılan öğrencilerden birinin ismini soruyorlar. Muhtar olduğuna ikna olunca özür diliyorlar” dedi.