Hükümet kabul etmiyor ki çözüm bulsun

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 8, 2021 / 09:29

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan yaklaşık iki saat süren bir görüşme yaptı. İki lider, görüşmenin ardından DEVA Partisi Genel Merkezinde ortak açıklamada bulundu.
ÇOKLU BİR KRİZ ORTAMI YAŞANIYOR
Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini, “Çoklu bir kriz ortamı” yaşandığını belirten Babacan, “Her alanda sıkıntılar büyüyor, ortaya çıkan, büyüyen problemlerin çözümüyle alakalı da herhangi bir çözüm yolu, yöntemi de görünmüyor” dedi.
Problemlerin kökünde Türkiye’nin “Partili bir cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle yönetilmesi”nin yattığını ifade eden Babacan, Saadet lideriyle yaptıkları görüşmenin içeriğine dair şunları söyledi:
“Kuşkusuz sistem değişikliği önemli. Saadet Partisi, bizim gibi parlamenter sisteme geçilmesini destekleyen, savunan bir siyasi parti. Tabii bizim Saadet Partisi ile sadece güçlendirilmiş parlamenter sistem çerçevesinde değil, çok daha farklı konularda yakın bir işbirliği ve istişare sürecimiz var.”
DENETLENMEYEN BİR SİSTEMLE KARŞI KARŞIYAYIZ
Türkiye’nin karşılaştığı problemlerin sayılamayacak kadar çok olduğunu belirten Karamollaoğlu ise, “Sayın Cumhurbaşkanı bu problemlerin varlığını pek kabullenmiyor ama insanımız yaşanacak problemlerin varlığını görüyor” dedi.
Karamollaoğlu devamında şunları söyledi:
“Şu anda maalesef denetlenemeyen bir sistemle karşı karşıyayız. Bugünkü başkanlık sistemine başından beri itiraz ettiğimiz nokta buydu. Denetlenemeyen yönetim, ülkenin başına çok ciddi sıkıntılar açabilir.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top