Hükümet programının yarısı tamam

Hükümet programının yarısı tamam
Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem konusunda mutabık olarak bir araya gelen Altılı Masa, dün bir kez daha toplandı. Toplantının ardından liderlerden ortak açıklama geldi. Liderler açıklamada “Anayasa’nın 84 maddesinde değişiklik...

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem konusunda mutabık olarak bir araya gelen Altılı Masa, dün bir kez daha toplandı. Toplantının ardından liderlerden ortak açıklama geldi. Liderler açıklamada “Anayasa’nın 84 maddesinde değişiklik yaparak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı altında uygulanan keyfi ve otoriter sistem yerine geçmişin sorunlarını da dikkate alarak yeni bir sistem öneriyoruz.” dedi.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş Süreci Yol Haritasını da ayrıntılı bir biçimde değerlendirildiğini belirten liderler, “Ekonomi, dış politika ve güvenlik konularında dar bir zümrenin ihtiyaçları öncelenerek milletimizin mağduriyetleri iktidar tarafından sıradanlaştırılmış, hatta buna alışılması gerektiği iktidarın temel politikası haline getirilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Yol haritasıyla ilgili şu bilgiler verildi:
“Toplantımızda Ortak Çalışma Grubunun ara raporunu da müzakere ettik. Ortak Çalışma Grubu hazırlıklarını 9 ana başlık ve 72 alt başlıkta yoğun bir biçimde sürdürmektedir. Grup, 36 alt başlıkta çalışmalarını bitirmiş, 5 alt başlıktaki çalışmaları tamamlama aşamasına getirmiştir. Kalan alt başlıklardaki çalışmalar devam ettirilmektedir. Bu çalışmaların sonuçlarını önümüzdeki günlerde ortak taahhütlerimiz olarak kamuoyuyla paylaşacağız.”