Hükümet şimdi de eski defteleri açıyor

Hükümet şimdi de eski defteleri açıyor
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında AKP’li Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’yla yaşadığı polemiğin ardından soruşturma başlatıldı. İmamoğlu’na “ihaleye fesat karıştırma”...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında AKP’li Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’yla yaşadığı polemiğin ardından soruşturma başlatıldı. İmamoğlu’na “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla da dava açıldı.

25 Ekim 2022’de Ekrem İmamoğlu’nun düzenlediği Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nin 3’üncü etap açılış törenine katılan AKP’li Şadi Yazıcı kürsüde, eski İBB başkanı Kadir Topbaş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür edince tepkiler yükselmişti. Tepkilerin ardından İmamoğlu, kürsüye çıkarak, “Arkadaşlar, o arkadaş burayı germeye gelmiş, bırakın. Sakin, nezaketsiz, bakın arkadaşlar müsaade edin. Bakın provokasyon devam ediyor. İlgilenmeyin, kötü söz sahibine aittir” demişti.

Bu ifadeler üzerine Yazıcı, İmamoğlu’na “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” “Suç işlemeye tahrik” “Hakaret” “İftira”dan suç duyurusunda bulundu. Diken’in haberine göre, savcılık suç duyurusunu işleme koyarak hakkında soruşturma başlattığı İmamoğlu’nu ifadeye çağırdı.

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÖNEMİ DAVALIK
Habertürk’ün haberine göre ise İçişleri Bakanlığı, Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin bir incelemenin ardından şikayetçi oldu. Danıştay’ın izniyle soruşturmasına devem eden savcılık, İmamoğlu dahil 7 isim hakkında “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. Savcılık, İmamoğlu ve 7 isim hakkında siyasi yasak da talep etti.

İMZA MALUM MÜFETTİŞE AİT
Twitter’dan açıklama yapan İmamoğlu, Danıştay’ın daha önce ihaleyle ilgili sorun olmadığı yönünde karar verdiğini belirterek, “Her ne hikmetse 2 yıldır savcılıkta bekleyen dosya, bir anda davaya dönüşmüş. Bu kötülüklerin nerelerde planlandığını artık 86 milyon çok iyi biliyor. Not: Bu oyunun görünen imzası yine malum müfettişe ait” paylaşımını yaptı.