“Hükümet tek liralık adım atmadı”

“Hükümet tek liralık adım atmadı”
CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı çevrimiçi yeni bir buluşuma gerçekleştirdi. Kentlerin ekonomik normalleşmesi için bütün imkânları zorlayarak kaynak yaratmaya çalıştıklarını belirten belediye başkanları, merkezi...

CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı çevrimiçi yeni bir buluşuma gerçekleştirdi. Kentlerin ekonomik normalleşmesi için bütün imkânları zorlayarak kaynak yaratmaya çalıştıklarını belirten belediye başkanları, merkezi hükümetin katkısının zorunluluk olduğunu vurguladı. Yerel yönetimlere şu ana kadar tek bir liralık katkı sağlanmadığını kaydeden CHP’li belediye başkanları, “Merkezi Hükümetin, hem de acilen atması gereken adımlar olduğuna inanmaktayız. Çağrımızı yeniden yapıyoruz” açıklamasını yaptı.
ORTAK AÇIKLAMA GELDİ
Toplantının ardından yapılan ortak açıklamada özetle şu ifadeler kullanıldı: “Pandemi sürecinin zorlukları, kaynak daralmasının büyük etkilerine rağmen, yerel yönetimlere şu ana kadar tek bir liralık katkı sağlanmamış, bu yönde bir işaret de verilmemiştir. Bu durum, yerel yönetimleri ekonomik olarak tehdit eden bir süreçtir.
Yerel yönetimler olarak esnafımıza, uğradıkları kayıpların hiç değilse bir bölümünü telafi edebilmeleri için kiralarda kolaylık başta olmak üzere birçok alanda destek verdik. Bu konularda yeni adımların atılması noktasında da kararlı davranacağız. İller Bankası gelirleri başta olmak üzere, merkezi hükümetin katkıları zorunluluk arz etmektedir. Alınan önlemlerin maliyeti, kesilen gelirler nedeniyle daralan, bütçelerin rahatlatılması için de Merkezi Hükümetin, acilen atması gereken adımlar olduğuna inanmaktayız. Bu adımların bir an önce atılması için çağrımızı yeniden yapıyoruz.”