Hükümet üstüne düşüne yapmadı

Hükümet üstüne düşüne yapmadı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık meclis grup toplantısında konuştu. İzmir’de yaşanan depreme ilişkin deprem vergilerine değinen Kılıçdaroğlu, deprem vergileri nerede sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık meclis grup toplantısında konuştu. İzmir’de yaşanan depreme ilişkin deprem vergilerine değinen Kılıçdaroğlu, deprem vergileri nerede sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği “Bay Kemal’e bu tür şeylerin hesabını vermeye zamanımız yok” cevabını eleştirdi.Kılıçdaroğlu, “Hesabını bana değil millete vereceksin. Siz, insan nasıl ölür, bilerek, görerek, depremi bilerek ama önlem almıyorsunuz” dedi. Kılıçdaroğlu, deprem vergilerinin başka yerlerde kullanılmasına ilişkin ise “Bu vatandaşı aldatmadır” dedi.
KİMSE AÇ VE AÇIKTA DEĞİL
Deprem sonrasında hasta ve taziye ziyaretlerinin gerçekleştirildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, İzmir’de kimsenin “aç ve açıkta olmadığını” belirtti. Belediyeler eliyle CHP’nin depreme ilişkin yürüttüğü faaliyetleri anlatan Kılıçdaroğlu, çalışmalarda görev alan tüm personele teşekkür etti.
Beklenen büyük İstanbul depremine de değinen Kılıçdaroğlu, “Depremden sonrasını biliyoruz, depremden önce neden önlem alınmıyor ?” diye sordu. Muhalefetin 58 kez deprem önergesi verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, hepsinin AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildiğini belirtti.