HÜKÜMET ZİNCİR MARKETLERDEKİ FİYAT ARTIŞINA KİLİTLENDİ

HÜKÜMET ZİNCİR MARKETLERDEKİ FİYAT ARTIŞINA KİLİTLENDİ
Bir türlü düşürülemeyen enflasyon nedeniyle yeni günah keçisi ilan edilen zincir marketler hükümetin gündeminde. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar dönüşü yaptığı açıklamada kontrollerin çok daha farklı uygulamalarla devam...

Bir türlü düşürülemeyen enflasyon nedeniyle yeni günah keçisi ilan edilen zincir marketler hükümetin gündeminde. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar dönüşü yaptığı açıklamada kontrollerin çok daha farklı uygulamalarla devam edeceğini, kabine toplantısında buna ilişkin atılacak adımların masaya yatırılacağını söylemişti. İttifak ortağı Bahçeli ise, zincir marketlerle ilgili FETÖ soruşturması açılmasını istedi.

Ticaret Bakanlığı ise, hükümetin enflasyonun nedeni olarak gösterdiği zincir marketlerle ilgili ne yapılabileceği üzerinde tartışıyor ama Bakan Muş şimdiden bir ipucu vermedi. AK Parti Grubu öncesi zincir marketlerle ilgili yaptığı açıklamada Mehmet Muş, "Piyasa koşulları içinde, serbest piyasa ilkelerine aykırı davrandıkları yerde, mevzuatın el verdiği ölçüde idari ve cezai yaptırımları uyguluyoruz” demekle yetindi. İktidara yakın medyada narh, yani fiyat tahdidi uygulaması talep edilirken, Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar yasal boşluk olduğunu savundu, yeni düzenleme talep etti. Çakar, “Piyasaya hakim olan birtakım tekeller var. Başta zincir marketler olmak üzere, gıda ve tarımsal ürünleri satan firmaların satış fiyatları konusunda bir sınırlama getirilmeli ve buna ilişkin yasal düzenleme yapılmalı” diye konuştu.