Hükümeti elektrik çarptı

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 1, 2022 / 12:15

Yüksek elektrik faturaları Türkiye’nin dört bir yanında günlerdir protesto edilerek “yüksek gerilim”e neden olurken elektrik tüketiminde en baştan beri itiraz edilen kademe değeri değiştirildi. 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren mesken aboneleri için aylık fatura 150 kWh’e kadar olan tüketim miktarları için nihai fiyat 1,37 TL/ kWh, 150 kWh’ın üstündeki kısmı için ise 2,06 TL/ kWh olarak hesaplanacaktı.

Kabine toplantısının ardından geri adımı duyuran AKP lideri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Vatandaşlarımızın şikayetleri üzerine ilgili kurumlara elektrik faturalarının yeniden düzenleme talimatını verdik. Bu çerçevede aylık tüketimi 150 kilowattan 210 kilowata çıkartıyoruz” dedi.

BU KEZ İMAMOĞLU’NA ÇATMADI
Erdoğan, Türkiye’nin son yılların en bereketli ve en zahmetli kışını geçirdiğini söyledi. Kar yüzünden şehirlerarası yollarda ve şehir içi ulaşımda sıkıntılar yaşandığını söyledi, İstanbul Havalimanı’nın kapanmasına değinmedi ama bu kez İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çatmadı, “Karayolları ekiplerimiz şehirlerarası yolları, belediyeler kendi sorumlu alanlarındaki yolları açık tutmak için harekete geçti” dedi.

60 MİLYARLIK PAKET
Erdoğan, 25,8 milyar tarımsal destek bütçesini 3,2 milyar liralık ilaveyle 29 milyar liraya çıkardıklarını söyledi. Sanayi kuruluşlarına uygulanan kısmi enerji kesintisinin önemli ölçüde azaltıldığını söyleyen Erdoğan, kesintinin yakında biteceğini de açıkladı. Erdoğan, KOBİ’lere kartlı ödeme desteği, yatırım destek paketi ve ihracat destek paketi ile 60 milyar liralık kefalet limiti açıldığını anlattı, “Yeni kredi paketi hayırlı olsun” derken amaçlarının tedarik sürecinde sürekliliği sağlayacak, yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayı destekleyecek bir ekonomik destek iklimi oluşturma olduğunu belirtti, kredilerin yerinde kullanımının denetleneceğini söyledi.

Erdoğan kamuya engelli kontenjanından 2 bin 927 engelli için 8 Şubat’ta atama yapılacağı bilgisini paylaştı.

ENFLASYON BİR SÜRE DAHA
Ekonomik buhranla ilgili dış güçler söylemini tekrarlayan Erdoğan, “Türkiye gemisini belki biraz sarstılar ama asıl amaçlarına ulaşamadılar. Her saldırıyı gereken tedbirleri alarak savunma mekanizmalarını kurarak, sızıntıları engelleyerek bertaraf ettik” dedi.

Erdoğan, yüksek enflasyonla bir süre daha yaşamak zorunda kalacağımızı da itiraf ederken “Enflasyondaki belli döneme mahsus arızi yükselişin kamburunu maalesef bir süre taşımak mecburiyetinde kalacağız” diye konuştu. “Her ayın bir aydan daha iyi olacağı döneme girdik” sözleri ise eski bakan damadı Berat Albayrak’ı hatırlattı, “20 yıldır bu ülkenin bu milletin asırlık meselelerini nasıl biz çözdüysek bugünkü sıkıntıların üstesinden yine biz geleceğiz” dedi.

KABİNEDE YİNE DEĞİŞİKLİK SİNYALİ

Erdoğan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün istifasıyla ilgili “Bayrağı teslim alan arkadaşımız yeni enerji, vizyonla hedeflerimize doğru ilerlemeyi sürdürmektedir” dedi. Erdoğan, başkanlık sisteminin uygulanmaya başladığı 2018’den beri 6 bakan değiştiğini belirterek, “Bundan sonra da elbette gerektiğinde yeni değişiklikler yapabiliriz” diyerek yeni isimler için kapıyı açık bıraktı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top