Hükümetin değil ama iş dünyasının önceliği enflasyon

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 10, 2022 / 08:30

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Enflasyon için tedbir almak yerine büyümeyi tercih ettik” demişti. Türkiye’nin gayrı safi yurt içi hasılaya en büyük katkıyı sağlayan İstanbul’un Ticaret Odası Başkanı (İTO) Şekib Avdagiç ise iş dünyası olarak Nebati’den farklı düşündüğünü ortaya koydu.

İTO’da 15 Kasım’da yapılan seçim sonrası yeni yönetimle ilk aylık olağan Meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Avdagiç, gelecek yıl ülkede çözülmesi gereken iki temel konu olduğunu belirterek, “Birinci öncelik yüksek enflasyonun hızla kontrol altına alınması. Asıl hedef, kalıcı olarak tek haneye indirilmesi. İkinci konu ise kaynak. Üretim, istihdam ve ihracatın olmazsa olmazı finansmandır. Finansman sorunu ise yüksek enflasyonla birlikte varlığını ve önemini devam ettiriyor” diyerek iş dünyasının acil beklentilerini sıraladı.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, üretici fiyatlarındaki artışın da çok yüksek olduğunu belirterek ülkenin tarım potansiyelini ortaya çıkarma gerekliliğinden söz etti.

Avdagiç, İş dünyası olarak, “enflasyon belasının” kısa sürede alt edilmesi için bundan sonra da ellerini taşın altına koymaktan çekinmeyeceklerini de söyledi.

İkinci acil konunun “kaynak meselesi” olduğunu vurgulayan Avdagiç, “Üretim, istihdam ve ihracatın olmazsa olmazı finansmandır. Finansman sorunu ise yüksek enflasyonla birlikte varlığını ve önemini devam ettiriyor. Her fırsatta dikkat çekmeye çalıştığımız gibi, kredi faizleri düştü ama krediye erişim konusunda ilave tedbirler konusunda beklentimiz var. Kredi musluklarının, işletmelerin erişebileceği şekilde açılması ve uygulanması, büyük önem arz ediyor. Bu kapsamda ayrıca KGF kaynaklarının artırılması ve kefalet hacminin genişletilmesi de öncelikli beklentilerimiz arasındadır” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top