Hükümetin hudut hassasiyeti kabardı

Hükümetin hudut hassasiyeti kabardı
Sınırın sıfır noktasında hudut güvenliğine yönelik alınan tedbirleri yerinde inceleyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki Komutanlarla Şehit Yüzbaşı İlker Acar Hudut Karakolu’na gitti. Buradaki incelemelerinin...

Sınırın sıfır noktasında hudut güvenliğine yönelik alınan tedbirleri yerinde inceleyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki Komutanlarla Şehit Yüzbaşı İlker Acar Hudut Karakolu’na gitti. Buradaki incelemelerinin ardından ise Mehmetçik ile öğle yemeğinde bir araya gelen Bakan Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü.

Hudut kartallarına da hitap eden Erdoğan, “Ordumuz, şu ana kadar hudut boylarında en ufak bir yanlışa fırsat vermedi. Ordumuzun siz değerli mensuplarını şahsım, milletim adına alkışlıyorum. Bu gayretleriniz tarih boyunca unutulmayacaktır” dedi.

Burada katıldığı canlı yayında soruları yanıtlayan Bakan Akar, sınırda kaçak geçiş ve düzensiz göç konusunda çok ciddi bir mücadele verildiğini kaydetti. Bakan Akar, “Bu çalışmalara rağmen farklı fotoğraflarla algı operasyonu yapılıyor” dedi.

“Cumhuriyet tarihimizde hiç olmadığı kadar hudutlarımız kontrol altında” diyen Bakan Akar, “Sınır güvenliği noktasında da dünya standartlarının üzerindeyiz” ifadelerini kullandı.

GÖÇMENLERİN DÖNÜŞÜ KONUSU
Türkiye’deki sığınmacı sayısının 3 milyon 600 binlere düştüğünü söyleyen Bakan Akar, “Göçmen konusu siyasi bir tartışma konusu olmamalı. Bizler Türkiye’ye yakışanı yapıyoruz. Normalleşme çalışmalarımız var. Bu süreçte TSK olarak üzerimize düşen her görevi yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.