HURMA TEZGAHININ ÖNÜNDEN GEÇMEK YÜREK İSTİYOR

HURMA TEZGAHININ ÖNÜNDEN GEÇMEK YÜREK İSTİYOR
Ramazan öncesi, iftar sofralarının vazgeçilmezi hurmanın fiyatları hızlı yükseldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da tercih ettiği Medine hurmasının kilosu 220 lirayı buldu. Eminönü esnafı, iftar sofralarının vazgeçilmezi...

Ramazan öncesi, iftar sofralarının vazgeçilmezi hurmanın fiyatları hızlı yükseldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da tercih ettiği Medine hurmasının kilosu 220 lirayı buldu. Eminönü esnafı, iftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurmanın İskenderun Limanı’ndaki yangın nedeniyle pazara geç geldiğini ve fiyatının yükseldiğini belirtirken deprem nedeniyle çarşıdaki yoğunluğun beklenenden az olduğunu söylediler.

Esnaf İbrahim Özbey, “Antep fıstığı zarar gördü. Gaziantep’in de depremden etkilenmesinden kaynaklı şu an fıstık bulamıyoruz. Malatya da depremden etkilendiği için kayısının kilosu 230 lira oldu. Kudüs hurması şu an 160 lira. İskenderun Limanı’nda çıkan yangının ardından hurma bulamıyoruz,” dedi. Emin İbrahim ise, “Ramazan için hurma tercih ediliyor. Kayısı, yaban mersini de tercih ediliyor. Kudüs hurması 160 lira, Medine hurması 220 lira."

Ramazan alışverişine için Eminönü’nde bulunan Yüksel Güler, “Normali sorarsanız fiyatlar uçmuş. Biraz peynir, eski kaşar aldım. Alabilirsem pastırma alacağım. Peynir ve eski kaşarı kalıp halinde aldım biri 200 lira, biri 135 lira. Ortalıktaki fiyatlara göre normal. Bu tarafta fiyatlar daha uygun. Bir simide 7 buçuk lira veriyorsam bu fiyatlar normal,” diye konuştu.