Hürriyet’in İBB sansürü kızdırdı

Hürriyet’in İBB sansürü kızdırdı
İBB iştiraki Şehir Hatları, 1952 üretimi 70 yaşındaki Paşabahçe Vapuru’nu, 566 yıllık Haliç Tersanesi’nde restore etti. Paşabahçe Vapuru, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir törenle, 2010 yılından...

İBB iştiraki Şehir Hatları, 1952 üretimi 70 yaşındaki Paşabahçe Vapuru’nu, 566 yıllık Haliç Tersanesi’nde restore etti. Paşabahçe Vapuru, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir törenle, 2010 yılından bu yana ayrı kaldığı İstanbul’a kavuştu.

Paşabahçe Vapuru’nun İBB tarafından restore edilerek yeniden hizmete alınması töreninde konuşan İBB Başkanı Ekram İmamoğlu, restorasyonu geniş bir şekilde haberleştiren ancak İBB’nin adını haberde geçirmeyen Hürriyet gazetesine tepki gösterdi. İmamoğlu, “Bir an acaba gemi uçarak gelip buraya kondu mu diye düşündüm. Kendi kendini restore etmiş mi diye düşündüm” dedi.


Başkan İmamoğlu, “Gerçekten bu aklın, bu ülkeye, bu şehre, bu ülkenin insanlarına, çocuklarına, maneviyatına verecek tek bir şeyin aldığını artık düşünmüyorum” ifadelerini kullandı. İmamoğlu şöyle devam etti:
“Aynı şeyi Yerebatan Sarnıcı’nda da yaptılar. Yine bu sayfanın hemen yan sayfasında şöyle açtığınızda her gün televizyonlarda, gazetelerde görüp dinlemeye alıştığımız birinin tek sayfada altı fotoğrafını da görebilirsiniz bu arada.”

Hürriyet’e tepki: Yılın gazetecilik olayı
CHP İstanbul İl Başkanı Canan cıoğlu da Hürriyet’in Paşabahçe haberine Twitter’dan yaptığı paylaşımla tepki gösterdi: “Uçarak yer değiştiren, kendi kendini yenileyen, ayrıca son model teknolojiyle kendini donatan Paşabahçe Vapuru en son Haliç Tersanesi’nde görüldü. Artemis yapmıştır kesin İBB Şehir Hat. ve Ekrem Başk. neyse de Artemis’in hakkını vereydiniz bari :)”