İBB Bakanlığın yurduna internet verdi, ortalık karıştı

İBB Bakanlığın yurduna internet verdi, ortalık karıştı
Önceki gece Kanuni Sultan Süleyman KYK Yurdu’nda eylem yapan öğrenciler, yurt ile metro arasında gasp olaylarına karşı otobüs seferlerinin artırılmasını, yemekhane fiyatlarının düşürülmesini ve internet kotasının kaldırılmasını...

Önceki gece Kanuni Sultan Süleyman KYK Yurdu’nda eylem yapan öğrenciler, yurt ile metro arasında gasp olaylarına karşı otobüs seferlerinin artırılmasını, yemekhane fiyatlarının düşürülmesini ve internet kotasının kaldırılmasını talep etmişti.

Öğrencilerin düzenlediği eyleme sosyal medya hesabından destek veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İBB olarak öğrencilerin yaşadığı sorunlara çözüm üretmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Yakından ilgileneceğiz” sözü vermişti.

İMAMOĞLU SÖZÜNÜ TUTTU
İmamoğlu, dün yeni bir paylaşımda bulundu. İBB Başkanı “Dün gece haklı talepleri için eylem yapan Kanuni Sultan Süleyman KYK yurdu öğrencilere söz vermiştim” hatırlatması yapan İmamoğlu, “Ücretsiz internet sağladık. İETT otobüs seferleri artırıldı. Güvenlik için yola kamera ve aydınlatma çalışması yapılacak. Zabıta ekiplerimiz de kontrolde olacaklar” duyurusunda bulundu.

İNTERNET YARDIMINA BAKANLIK ENGELİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, Kanuni Sultan Süleyman KYK Yurdu’nda öğrencilerin yaptığı eylem sonrasında İBB’nin yurt önüne kurduğu internet aracını bakanlığın kaldırmak istediğini açıkladı. Kısa süre sonra yeniden açıklama yapan Ongun, sorunun çözüldüğünü belirterek, mobil internet aracının öğrencilere internet sağlamaya devam edeceğini duyurdu.