İBB Başkanı İmamoğlu’ndan kar uyarısı: ‘Cuma günü çok daha etkili olması bekleniyor’

İBB Başkanı İmamoğlu’ndan kar uyarısı: ‘Cuma günü çok daha etkili olması bekleniyor’
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da başlayan kar yağışına ilişkin açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, “Kar yağışının Cuma günü çok daha etkili olması bekleniyor. Hava sıcaklığı da...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da başlayan kar yağışına ilişkin açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, “Kar yağışının Cuma günü çok daha etkili olması bekleniyor. Hava sıcaklığı da ciddi oranda düşecek ve yollarda buzlanma artacak” dedi.

Meteoroloji, AFAD, AKOM ve valilikler soğuk ve kar yağışlı havanın başta İstanbul olmak üzere, 37 ilde etkili olacağını belirterek, teyakkuz durumuna geçirildiğini bildirdi. Bugünden etkili olacak kar yağışına ilişkin vatandaşlara “Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın” uyarısı yapıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından “İstanbul’da kar yağışının Cuma günü çok daha etkili olması bekleniyor. Hava sıcaklığı da ciddi oranda düşecek ve yollarda buzlanma artacak” uyarısında bulundu.

İmamoğlu şöyle devam etti:
“İstanbulluları yarın da zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla kesinlikle yola çıkmamaları konusunda bir kez daha uyarmak isterim.”

YERLİKAYA’YA YANIT
Öğlen saatlerinde AKOM’da konuşan İmamoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın kar önlemlerini paylaşırken İBB’ye yer vermemesiyle ilgili sorulan soruya da yanıt verdi. İmamoğlu, “Bizim kusursuz çalıştığımızı düşünerek diğer kurumlara biraz daha omuz vermek, destek olmak istemiş olabilir” dedi.

İDARİ İZİN UZATILDI, MOTOSİKLET VE SCOOTER YASAKLANDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından İstanbul kar teyakkuzuna geçti. Valilik birçok tedbiri açıklarken Meteoroloji’den yeni uyarı geldi. İstanbul’da beklenen kar yağışı gece saatlerinden bu yana aralıklarla etkili oluyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya alınan yeni tedbirleri açıkladı.

Yerlikaya, “Eğitime 14 Mart’a kadar ara verdik. Güvenlik, sağlık, ulaşım dışındaki görev alan personelin bugün idari izinli olmasını kararlaştırmıştık. Gece saat 04:00 itibariyle Anadolu ve Trakya’dan gelen TIR ve kamyonların şehir içi girişini durdurduk. Meteoroloji’den aldığımız veriler ışığında bugün saat 10:40 itibariyle hala devam ediyor, geçişlerine izin veriyoruz. Hava koşulları müsaade ettiği sürece geçişlerine izin vereceğiz. İki yeni karar daha aldık. Kurumlarında zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması şartıyla, güvenlik, sağlık, ulaşım hizmetleri dışında memur, işçi ve diğer personelin 11 Mart Cuma günü de idari izinli sayılmalarına karar verdik. Ayrıca bir hatırlatma yapmak istiyorum; bugün de olduğu gibi-kamu kurum ve kuruluşlarındaki hamile, malul ve engelli çalışanlarımız 11 Mart Cuma günü idari izinli sayılacaklar. İkinci olarak da belirtmek isterim ki; bugün saat 19.00 itibarıyla; motosiklet ve scooterların bir sonraki duyurumuza kadar trafiğe çıkışına müsaade edilmeyecek, motokuryelik yapılmayacaktır. Zorunlu olmadıkça lütfen trafiğe çıkmayalım. Ulaşımda toplu taşıma araçlarını tercih edelim. Ve bir önemli uyarı daha: Araçlarınızda mutlaka kış lastiği olsun. 112 Acil Çağrı Merkezimiz de 7/24 sizlerin hizmetinizde” dedi.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞININ ETKİSİ ARTIYOR

İstanbul’da başlayan kar yağışının etkisi artmaya başladı. Beşiktaş’ta kar yağışı hızlandı, Barbaros Bulvarı’nı bir anda kar kapladı. Sürücüler hızlarını düşürüp, yavaş ilerledi. Sürücüler zaman zaman kayma tehlikesi ile karşı karşıya kalsa da kar küreme araçları bulvarda çalışma yaptı, trafik tekrar normale döndü. Beykoz’da da kar yağışı nedeniyle araçlar ilerlemekte zorluk çekti, kazalar meydana geldi.

8 İLDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Niğde’de beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Niğde Valiliği’nden yapılan açıklamada, ”İlimizde beklenen yoğun Kar yağışının oluşturacağı olumsuz koşullar ve buzlanma tehlikesi nedeniyle Niğde genelinde eğim ve öğretime 11.03.2022 tarihinde (yarın) 1 gün süreyle ara verilmiştir” denildi.

Karadeniz Bölgesi’nde kar yağışı nedeniyle Bayburt, Gümüşhane, Ordu, Sinop, Bartın, Zonguldak ve Samsun’da ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi.