İBB, Beylikdüzü Metrosu için dış borç alacak

İBB, Beylikdüzü Metrosu için dış borç alacak
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde, Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP raylı sistem hattı projesi için 925 milyon 396 bin 200 dolar, artı KDV ve sigorta primi tutarında dış borçlanma talebine onay verildi.Meclis 2’nci...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde, Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP raylı sistem hattı projesi için 925 milyon 396 bin 200 dolar, artı KDV ve sigorta primi tutarında dış borçlanma talebine onay verildi.

Meclis 2’nci Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı Başkanlığında yapılan toplantıda İBB yönetiminin dış borçlanma talebi oybirliğiyle karara bağlandı. Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Finansman Müdürlüğü’nün Plan ve Bütçe Komisyonu ile Ulaşım ve Trafik Komisyonuna gönderdiği yazıda, projenin Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Yeşil Şehir aksiyon Planına dahil edildiği aktarıldı.

Proje finansmanı için bu plan kapsamında, 3 Mayıs 2021 tarihinde Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile İBB arasında Yeşil Şehir Aksiyon Planı mutabakatı imzalanmıştı.

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Mersin gibi büyükşehirlerde iktidarın onay vermediği birçok proje bekletildiği için CHP’li başkanlar AKP lideri Erdoğan’a uzun süredir çağrı yapıyor, bu kentlerde yaşayanların ihtiyacı olan yatırımların engellenmemesini istiyor.