İBB kapsamı genişletti, kiracılar da başvurabilecek

İBB kapsamı genişletti, kiracılar da başvurabilecek
Kahramanmaraş merkezli depremler büyük yıkıma yol açarken gözler olası depremi riski nedeniyle İstanbul’a çevrildi. İstanbul’daki yapıların sağlamlığı sorgulanırken İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem...

Kahramanmaraş merkezli depremler büyük yıkıma yol açarken gözler olası depremi riski nedeniyle İstanbul’a çevrildi. İstanbul’daki yapıların sağlamlığı sorgulanırken İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, vatandaşlara çağrı yaptı. İmamoğlu, “Ekiplerimizin yaptığı tarama yöntemi ile bina incelememize kiracılar ve 2000 yılı sonrası yapılar için de başvuru yapılabilecek. 2000 yılı öncesi inşa edilen yapıları önceleyerek binalarınızı inceleyeceğiz” dedi.

4 BİN 500 LİRA KİRA YARDIMI
İmamoğlu başka bir paylaşımında ise kira yardımına değinerek, “Hızlı tarama yöntemiyle riskli olduğunu tespit ettiğimiz yapıların yıkımına başladık. Süreci hızlandırmak ve teşvik etmek için riskli yapılardaki dairelere İBB olarak 4.500 TL ekstra kira yardımında bulunuyoruz. Bu konuda herkesi ciddi iş birliğine davet ediyorum” ifadesini kullandı.