İBB kuraklığa karşı harekete geçti

İBB kuraklığa karşı harekete geçti
İSKİ verilerine göre, 868 milyon 683 bin metreküp su biriktirme hacmine sahip olan İstanbul barajlarındaki su miktarı 166 milyon metreküp seviyesine geriledi.Kış aylarına karşın beklenen yağışı alamayan İstanbul’un su kaynağı...

İSKİ verilerine göre, 868 milyon 683 bin metreküp su biriktirme hacmine sahip olan İstanbul barajlarındaki su miktarı 166 milyon metreküp seviyesine geriledi.
Kış aylarına karşın beklenen yağışı alamayan İstanbul’un su kaynağı olan barajlardaki su seviyesi ortalaması, yüzde 19,79 ile son 15 yılın en düşük düzeyinde bulunuyor.

İBB, su tasarrufu için ücretsiz aparat dağıtmaya başladı

İstanbul’da barajların alarm vermesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) harekete geçti. Barajlardaki doluluk oranının ve yağışların azalması sonrası İSKİ tarafından İstanbullulara su tasarrufu için ücretsiz aparat dağıtılmaya başlandı. İBB’nin dağıttığı poşetlerde 2’şer adet aparat bulunuyor. Aparatlar, aylık 30 metreküp üzerinde kullanımı olan abonelere dağıtılıyor. Uygulama ile abone başı yıllık 350/400 tonluk su tasarrufu sağlanması hedefleniyor.