İBB Şehir Tiyatroları duyurdu 4 oyun daha online erişime açılıyor

İBB Şehir Tiyatroları duyurdu 4 oyun daha online erişime açılıyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, dört tiyatro oyununu online erişime açacak. Oyunlar İBB Şehir Tiyatroları ve İBB Kültür Sanat Youtube adreslerinde yayımlanacak.3 Mayıs’ta Halid Ziya Uşaklıgil’in...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, dört tiyatro oyununu online erişime açacak. Oyunlar İBB Şehir Tiyatroları ve İBB Kültür Sanat Youtube adreslerinde yayımlanacak.
3 Mayıs’ta Halid Ziya Uşaklıgil’in 120 yıl önce yayımlanan romanından uyarlanan “Aşk-ı Memnu” oyunu İBB Şehir Tiyatroları tarafından erişime açıldı. Şehir Tiyatroları’nda 2003 yılında sahnelenen oyunu Hakan Altıner yönetiyor.

10 MAYIS: PEMBE KONAĞIN GELİNLERİ
Gülsün Siren’in yazdığı, Engin Gürmen’in yönettiği oyunda, İstanbul’un ve ülkenin toplumsal ve değer değişimi irdelenerek insanların süreç içindeki yaklaşımları sorgulanıyor. “Pembe Konağın Gelinleri” 10 Mayıs’ta saat 15.00’de erişime açılacak.
17 MAYIS: YEDİ KOCALI HÜRMÜZ
Sadık Şendil’in 1967’de kaleme aldığı oyunda ekonomik sıkıntılar nedeniyle ihtiyaçlarını çok sayıda eşi arasında paylaştıran Hürmüz’ün yaşantısı üzerinden kadın-erkek ilişkilerine aşk ve para ekseninde komik unsurları da ön plana çıkararak bakılıyor. “Yedi Kocalı Hürmüz” 17 Mayıs’ta saat 15.00’de erişime açılacak.
24 MAYIS: İSTANBUL EFENDİSİ
Musahipzade Celâl’in yazdığı, Engin Alkan’ın yönettiği oyunda kızına uygun bir damat adayı bulmak için dönemin batıl inançlarına bel bağlayan bir babanın öyküsü anlatılıyor. “İstanbul Efendisi” 24 Mayıs’ta saat 15.00’de erişime açılacak.
31 MAYIS: SURNAME 2010
Yiğit Sertdemir’in yazıp yönettiği oyun, eşinin ölümünün ardından açtığı sahafında, özel bir nedenle geceyi bekleyen Sühendan Hanım’ın eşine ait hiç görmediği notlarla karşılaşması ve bu notların eşinin kendisi için düşündüğü “sözde şenliğe” dair fikirleri içermesi üzerine şekilleniyor. “Surname 2010” 31 Mayıs’ta saat 15.00’de erişime açılacak.