İBB TARİHİNDE BİR İLK: KADIN CANKURTARANLAR GÖREVE BAŞLADI

İBB TARİHİNDE BİR İLK: KADIN CANKURTARANLAR GÖREVE BAŞLADI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarihinde ilk kez kadın cankurtaranlar, göreve başladı. Üç kadın cankurtaran, Riva ve Çatalca’da İstanbulluların güven içerisinde denizle buluşmasında nöbet tutacak.İBB plajları 15 Haziran’da...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarihinde ilk kez kadın cankurtaranlar, göreve başladı. Üç kadın cankurtaran, Riva ve Çatalca’da İstanbulluların güven içerisinde denizle buluşmasında nöbet tutacak.

İBB plajları 15 Haziran’da hizmet vermeye başladı. Bu sezon İBB iştiraki BELTUR tarafından işletilmeye başlanan plajlarda çeşitli aktiviteler düzenlenmesi planlanıyor. 

Kadın cankurtaranlar görev başında!

Plajlardaki İBB personeline, bu yıl üç kadın cankurtaran da katıldı. Doğa Yağcı, Ekin Öztürk ve Kübra Çakır, İBB bünyesinde görev alan ilk kadın cankurtaranlar olarak misafirlerin deniz keyfini yaşaması için nöbetlerine başladı.

“Kadınlar her işi yapabilir”

Doğa Yağcı, “Türkiye’de çok az sayıda kadın cankurtaran var. Hiçbir iş kadın erkek olarak ayrılmamalı. Çünkü kadınlar her işi yapabilir.” diye konuştu. Bu göreve kabul edilmek için daha önce de adımlar attığını belirten Yağcı, “Bu mesleği seviyorum. Hayat kurtarıyoruz, can kurtarıyoruz” dedi. Yağcı eğitimlerin zorlu geçtiğini söyleyerek, “Eğitimlerde kadın erkek ayrımı kesinlikle yok. Kadın olduğumuz için bize tolerans göstermiyorlar. Zorlu bir süreçti ama bence başarılı bir eğitim oldu.” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu başarılar diledi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da göreve başlayan cankurtaranlar için sosyal medya sayfasından mesaj yayımladı. İmamoğlu, “İlk kadın cankurtaranlarımız göreve başladı. İBB’nin tüm çalışma alanlarında daha çok kadın yer alacak. Her birine başarılar.” ifadeleriyle yer verdi.