İBB: “Ulusal güvenlik için soruyoruz: Kim bu 557 kişi”

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 13, 2021 / 08:03

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, terör örgütleriyle bağlantılı 557 kişinin İBB’de işe alındığı iddiasına İBB Sözcüsü Murat Ongun, “Çalışanların hiçbirinin işe girişte adli sicil kaydına rastlanmadı” yanıtını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun sosyal medya paylaşımında “İBB’de 557 terör örgütleriyle ilişkili çalışan var dendi. Havuz medyası bugün sayıyı 7’ye indirdi. İncelemede 3’ü mevsimlik olmak üzere çalışanların hiçbirinin işe girişte adli sicil kaydına rastlanmadı. Bu konuda Emniyet birimlerince de herhangi bir bilgi paylaşımı yapılmadı” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı konuşmada İBB’de yaklaşık 33 bin kişinin işe alındığını belirterek, “Bu 33 bin kişiden 12 bin kişiye ancak bakıldı. 455 tanesinin PKK ve KCK kaydı var. 80’inin DHKPC, 20’sinin MLKP, ikisinin MKP kaydı var ve diğerlerinin kayıtlarını da gönderebilirim” demişti. Dün yayınlanan Sabah Gazetesi’nde de 7 kişinin ismi ve fotoğrafları yayınlanarak PKK’nın dağ kadrosundan olduğu iddia edildi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top