İBB’den konut hamlesi

İBB’den konut hamlesi
Son 3,5 yılda 9 bin 190 daire ve ticari birimi bitirerek hak sahiplerine teslim eden İBB, toplam 16 binin üzerinde birimden oluşan konut projelerini hayata geçiriyor. Sosyal konutlara ağırlık veren İBB İştiraki KİPTAŞ, İstanbul...

Son 3,5 yılda 9 bin 190 daire ve ticari birimi bitirerek hak sahiplerine teslim eden İBB, toplam 16 binin üzerinde birimden oluşan konut projelerini hayata geçiriyor. Sosyal konutlara ağırlık veren İBB İştiraki KİPTAŞ, İstanbul Yenileniyor kapsamında da 5.624 bağımsız birimi yenilemek için çalışmaları hızlandırdı.

Ağustos 2019’da göreve gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştiraklerinden KİPTAŞ’ın yeni yönetimi, 12 proje kapsamında 4.498 konutun temelini attı. 11 ayrı proje kapsamında ise 9.190 bağımsız birimi tamamlayarak hak sahiplerine teslim etti.

AĞIRLIK SOSYAL KONUTA
Şirketin kuruluş misyonuna uygun olarak sosyal konut projelerine ağırlık verdiklerini belirten KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, “Toplam 7.047 bağımsız birimden oluşan 20 projenin çalışmaları yürütülüyor. 3.121 konutun temelinin kısa sürede atılması için süreçler ilerliyor. KİPTAŞ, 31 proje kapsamında 14.999 konut olmak üzere 16.237 bağımsız birim inşa etti, ediyor” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI UNUTULMADI
Silivri 4. Etap ve Tuzla Meydan Evler sosyal konut projesini KİPTAŞ’ın tarihinde ilklere imza atarak 6 ay erken teslim ettiklerine dikkat çeken Ali Kurt son olarak Tuzla Aydınlık Evler’i ise 1 yıl erken teslim ederek şirket tarihinde bir rekora imza atıldığını söyledi, “Şeffaf bir yönetimle İstanbul’daki riskli alanları dönüştürmek ve konut ihtiyacını karşılamak için yoğun bir çalışma içindeyiz. 2020 yılında temelini attığımız sosyal konut projeleri ile stok konutların satışında, pandemi sürecinde özveriyle çalışan sağlık çalışanlarını ayrıcalıklı grup olarak belirledik. İstanbul’da evi olmayan sağlık çalışanlarını öncelikli olarak ev sahibi yaptık” dedi.

RİSKLİ KONUTLAR YENİLENİYOR
Ali Kurt, İBB’nin İstanbul’da risk altındaki konut stokunun güvenli, depreme dayanıklı, çevreyle dost yapılara dönüştürülmesi amacıyla başlattığı İstanbul Yenileniyor platformunun da yoğun ilgi gördüğünü açıkladı. İstanbul Yenileniyor’a bugüne kadar 39 ilçedeki 641 mahalleden toplam 8.156 başvuru geldiğini belirten KİPTAŞ Genel Müdürü, “Başvurular; 169 bin 930 bağımsız birimde, 155 bin 102 konut ile 14 bin 828 ticari birimi ve yaklaşık 620 bin 408 vatandaşı kapsıyor” dedi.