İBB'den sanatçılara korona desteği

İBB'den sanatçılara korona desteği
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı, koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen kültür sanat sektörü için destek programı hazırladı. Salgın nedeniyle faaliyetlerini ertelemek veya iptal etmek zorunda...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı, koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen kültür sanat sektörü için destek programı hazırladı. Salgın nedeniyle faaliyetlerini ertelemek veya iptal etmek zorunda kalan tiyatrolar, sinemalar ve bağımsız sanatçılar destek programına alındı. İBB’nin destek çalışmaları şöyle:

Özel tiyatrolara ve sinema sektörüne destek vermek amacıyla Yenikapı’da kurulacak dev ekran ve sahne sistemi ile açık hava tiyatrosu ve açık hava sineması oluşturulacak. Yaz sezonu süresince, İstanbullular film ve tiyatro gösterimlerini arabalarından izleyebilecekler.

DİJİTAL YAYIN PLATFORMU

Tiyatro oyunlarının daha düşük ücretler ödenerek izlenmesini sağlamak ve özel tiyatrolara destek olmak amacıyla, özel tiyatroların mevcut arşivlerindeki oyunlarının, açık hava ya da dijital platformlardan yayımlanması sağlanacak. İBB, kültür sanat etkinliklerini yeni oluşturacağı dijital platform üzerinden yayımlayacak. Birçok farklı sanat dalından konuk edilecek sanatçıların performansları, İBB stüdyolarında kaydedilerek izleyicilere ulaştırılacak.