İBB’den ucuz ve sağlıklı yemek için ‘Kent Lokantaları’

İBB’den ucuz ve sağlıklı yemek için ‘Kent Lokantaları’
Ağır ekonomik koşullarla baş etmeye çalışan, başta öğrenciler ve dar gelirli çalışanlar olmak üzere İstanbul halkının ucuz ve sağlıklı yemeğe ulaşımı artık daha kolay olacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun vaatlerinden...

Ağır ekonomik koşullarla baş etmeye çalışan, başta öğrenciler ve dar gelirli çalışanlar olmak üzere İstanbul halkının ucuz ve sağlıklı yemeğe ulaşımı artık daha kolay olacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun vaatlerinden biri olan kent lokantalarının ilki Çapa’da yarın açılıyor. Halkın ucuz ve kaliteli aşa erişimini kolaylaştırmak için kent lokantaları kısa sürede İstanbul’un birçok semtinde hizmet vermeye başlayacak.


KADIN ÇALIŞANLAR
‘İBB Çapa Kent Lokantası’nda kadın personel istihdam edildi. 10 kişilik kadrosunun tamamı kadınlardan oluştu. Dar gelirlinin günlük yemek masrafını hafifleten proje, aynı zamanda kadınlara da iş imkanı sunuyor.

İBB Lojistik Destek Merkezi’nin hijyenik mutfaklarında hazırlanan dört çeşit yemek her gün kent lokantalarında İstanbul halkına sunulacak. Dileyen herkes, tabldot usulü servis edilecek öğünleri uygun fiyatlarla alabilecek. 12.00-20.00 arası hizmete verecek Çapa Kent Lokantası’nda günde 500 kişi yemek yiyebilecek.

Kent Lokantası’nın ikincisi Bağcılar’da açılacak. Açılışa hazır hale gelen Bağcılar Kent Lokantası, kısa bir süre sonra Bağcılar Meydanı’nda hizmet vermeye başlayacak. İBB, İstanbul’a yeni kent lokantaları kazandırmak için hazırlıklarını sürdürüyor.