İBB’nin araçlarını AK Parti kullanmış

İBB’nin araçlarını AK Parti kullanmış
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski İBB yönetimi tarafından 827 aracın Cumhurbaşkanlığı, AK Parti Genel Merkezi, Irak Devlet Başkanlığı ve bazı vakıflara tahsis edilmesiyle ilgili olarak, "O dönemde...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski İBB yönetimi tarafından 827 aracın Cumhurbaşkanlığı, AK Parti Genel Merkezi, Irak Devlet Başkanlığı ve bazı vakıflara tahsis edilmesiyle ilgili olarak, "O dönemde harama imza atılmıştır" dedi.
Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, dünkü yazısında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), 2011-2018 yılları arasında, 2 milyar 200 milyon lira ödeyerek kiraladıkları araçların OGS-HGS ve GPRS kayıtlarını inceleyen teftiş kurulunun raporlarına yer verdi. Raporda, İBB Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın yaptığı çalışma sonucunda Cumhurbaşkanlığı’na 480, AK Parti Genel Merkezi'ne 8, AK Parti İl Başkanlığı’na 62, Irak Devlet Başkanı'na 6, TBMM Başkanlığı'na 54, Okçular Vakfı'na 4, TÜGVA'ya da 5 araç tahsis edildiğinin tespit edildiğini aktaran Ağırel, İBB’nin İstanbul Valiliği’nden isteği soruşturma izni talebinin ise reddedildiği bilgisini paylaştı.
NE YAZIK Kİ DOĞRU
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin konuyla ilgili sorularını, Florya’daki İstanbul Planlama Ajansı Yerleşkesi’nde yanıtladı. İmamoğlu, şu yanıtı verdi:
“Ne yazık ki doğru. Tabii burada en kötü tarafı şu; Kamu kurumu, bir başka kamu kurumuna katkı sunabilir. Elbette bunun da bir vicdani oranı, sayısı vardır. Onu aşıyorsa, o da sorgulanmalıdır; o ayrı bir mesele. Ama onun ötesinde bir kulübe, bir derneğe, sıradan bir biçimde dağıtır gibi dağıtılması, hiçbir gerekçesi olmadan dağıtılması çok yanlış. Hani az önce dedim ya ‘bir siyasi partiye niçin verilir 70-80 araba?’ Sadece arabada da değil. Şoförü veriliyor; niçin verilir? Yakıtı veriliyor her şeyiyle.”