İBB’nin Taksi Sorunu Çözümüne Bu Kez de 15 Temmuz’lu Engel

İBB’nin Taksi Sorunu Çözümüne Bu Kez de 15 Temmuz’lu Engel
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) bin adet yeni taksi teklifi, dünkü UKOME toplantısında dokuzuncu kez gündeme getirildi ve Bakanlık ve esnaf odası temsilcilerinin oylarıyla dokuzuncu kez reddedildi. İstanbul Taksiciler...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) bin adet yeni taksi teklifi, dünkü UKOME toplantısında dokuzuncu kez gündeme getirildi ve Bakanlık ve esnaf odası temsilcilerinin oylarıyla dokuzuncu kez reddedildi. İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, “Sizler bizi vatandaşla düşman ettiniz. 15 Temmuz’da köprülere ilk biz çıktık. Taksilerde doğum yapan bayanlar, hanımefendiler var. Medya iki üç tane kötü taksiciyi alıp PR çalışması yapıyor ve sektörü kötülüyor” dedi.
İSTANBUL’UN TAKSİ İHTİYACI YOK
İstanbul’un taksi ihtiyacı olmadığını, taksi fiyatlarının düşük olduğunu savunan Aksu, “İstanbul’un taksi ihtiyacı yok, hayır oyu kullanacağız. Takdir UKOME’nin” dedi.
Teklifin oylanmasından önce konuşan İBB Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, “İstanbul Valiliği vatandaşlardan gelen şikayet ve talepler nedeniyle taksilerle ilgili yeni bir genelge yayımlandı. ‘Taksi sorunu yok’ demek, bu sorunu görmemek rüzgâra karşı yürümek gibi bir şey. İstanbul’un taksi sorunu var” diye konuştu.
DENETİM TARTIŞMASI
Aksu, İBB’yi denetim yapmakla eleştirdi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, Aksu’ya verdiği yanıtta, “Hatırlarsanız, denetim yaptığımızda 400 tane taksi bağlanmıştı ve beni ilk arayan Eyüp Aksu oldu. Daha konuşulacak çok şey var ama zaman almayalım” dedi.
DEĞİL 9, 19 KEZ GÜNDEME GETİRECEĞİZ
İBB’nin İstanbul’un taksi sorunu çözmek için geliştirdiği bin adet yeni taksi projesi, Bakanlık ve esnaf odası temsilcilerinin oylarıyla dokuzuncu kez reddedildi. İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, “Dokuz kere de 19 kere de bin yeni taksiyi gündeme getirmeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

İMAMOĞLU: TAKSİ SİSTEMİ DEĞİŞECEK

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da konuyla ilgili Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.
İmamoğlu’nun paylaşımı şu şekilde: “Şunu çok net ifade edeyim ki, İstanbulluyu yoran ve üzen taksi sistemi değişecek. Önce 16 milyon İstanbullu daha sonra da on binlerce taksici esnafını çok mutlu edeceğiz. Hiç kimse ve hiçbir kurum 16 milyon İstanbullu’dan daha güçlü değildir.”