İbrahim Gökçek ölüm orucunu sonlandırdı

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 6, 2020 / 03:09

Grup Yorum Üyesi İbrahim Gökçek’in 323 gündür sürdürdüğü ölüm orucunu sona erdirdiği açıklandı. Grup Yorum üyeleri, insan hakları savunucuları, CHP ve HDP milletvekilleri Gökçek için Küçükarmutlu’da bulunan Direnişevi’nde açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Gökçek’in eylemini sonlandırdığı bildirildi.
Sputnik’te yer alan habere göre insan hakları örgütleri İbrahim Gökçek’i
yaşatmak için konser başvurusunda bulunmuştu. Halkın Hukuk Bürosu dün yaptığı açıklamada, Grup Yorum’un cezaevinde olmayan üyeleriyle birlikte İstanbul Valiliği’ne başvuruda bulunacaklarını açıklamıştı. KONSER BAŞVURUSU
Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti: “Valiliğe gi-
derek konser başvurusunda bulunacağız. Konser başvurularının derhal kabul edilmesini istiyoruz. Bugün ziyaretimizde gördüğümüz üzere durumu giderek ağırlaşmakta ve hayati riski artmaktadır. Yetkilileri, İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere Cumhurbaşkanlığı ve Valiliği göreve davet ediyoruz. Konser başvuruları kabul edilsin, İbrahim yaşasın.”

BÖLEK 288. GÜNDE HAYATINI KAYBETMIŞTI
Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve Ibrahim Gökçek, konser yasaklarının kaldırılması, kırmızı bültenle aranan üyelerinin listelerden çıkartılması ve çalışmalarını yürüttükleri Idil Kültür Merkezi’ne yönelik baskınların
son bulması gibi taleplerle ölüm orucuna girmişti. Helin Bölek, 3 Nisan’da, eyleminin 288. gününde vefat etmişti.

Alper Taş: Şimdi sorumluluk bizde

Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve Ceza Hukuku Araştırmaları Derneği’nin kurucularından uzman doktor Şebnem Korur Fincancı, Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in 322 gün süren ölüm orucuna ara vermesinin ardından, bu süreçte destek olan isimlere Twitter üzerinden teşekkür etti. Alper Taş da konuyla ilgili, “İbrahim Gökçek’in ailesi ve arkadaşları kamuoyundan gelen talepleri dinledi ve hepimizi sevindiren bir karar aldı. Şimdi sorumluluk bizde. Grup Yorum’un konser yasağının kalkmasını sağlamak” ifadelerini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top